Међутим, прича има и другу страну - девојке се, осим овим уобичајеним пословима, баве и проституцијом. У те сврхе изнајмљују још један стан, на другој локацији, у који свакодневно доводе своје клијенте.

Новинари "Монда" разговарали су са овим девојкама о томе како је организован овај нелегални посао, зашто су одлучиле тиме да се баве, имају ли критеријуме према којима бирају клијенте, имају ли свог "заштитника" и да ли ће ускоро престати да зарађују новац на овај начин, који је неприхватљив како са законске, тако и са моралне стране, за већину грађана Србије.

Раде по препоруци

- Не радимо ни за кога, немамо заштитника и макроа и све организујемо саме.

Фото: Профимедиа

 

Ово је прва реченица које су девојке рекле на почетку разговора, за који су инсистирале да буде анониман и да њихов идентитет буде сакривен.

- Све радимо и организујемо саме. Изнајмиле смо стан који има 100 квадрата, два купатила, три собе и луксузан намештај. Ту доводимо клијенте искључиво по препоруци, што значи да не може да дође нико непознат и да тражи наше услуге. Устајемо касно када не радимо регуларне послове и сталне муштерије нам долазе од 15 часова поподне до 23 часа увече. Термини су око пола сата. За један дан свака од нас може да заради око 500, 600 евра - каже К., која се иначе бави продајом туристичких аранжмана.

Одлучиле су да живе и да раде заједно, како би биле сигурније и безбедније, али сматрају да им заштита мушкарца није потребна.

- Осећамо се заштићено зато што једна о другој водимо рачуна. Другачије је када нас је три, много је сигурније него да ради само једна. Мана тога јесте што увек једна која најбоље изгледа има више посла, пошто је муштерије више траже, док друге имају нешто мање. Ипак, то смо прихватиле и свака има своју рачуницу. Повремено уместо мене ради и моја сестра, али никада нисмо заједно у смени, зато што не желимо да другој да будемо конкурениција - каже С. (25) која иначе ради у козметичком салону.

Како су објасниле, воде рачуна о томе да се муштерије које дођу код њих не осећају непријатно, да створе опуштену атмосферу која је налик на некадашње борделе.

Фото: АП/Keystone, Martial Trezzini

 

- Никада не сме да се деси да муштерије сретну један другог и то је главно правило. Атмосфера је опуштена, увек скувамо кафу и понудимо пиће, гледамо да се муштерије осећају добро. Често нам кажу да смо љубазне, драге, расположене. Долазе код нас јер осећају да овај посао радимо зато што волимо, а не зато што нас је мука натерала. Мушкарци осете када се жена гади, када јој је тешко и пружа сексуалне услуге са неком мучнином. Они се онда осећају лоше и не желе да долазе - каже М.

Међу муштеријама полицајци

Клијенте најчешће дочекују провокативно обучене, у халтерима и изазовном доњем вешу. Како кажу, правило им је да увек по стану носе штикле.

- Желимо да направимо угођај и зато смо у своје услуге уврстиле и масажу и пропратне активности које клијенти желе. Онима који су нам стални гости, често се дешава да заспе, траже да се истуширају или нешто слично, али ми око тога не правимо никакв проблем. Међу муштеријама имамо неке угледне личности, као што су људи из полиције, затим бизнисмени, лекари, власници грађевинских фирми. Сви нас сматрају негованим, дотераним и воле да долазе код нас - каже М.

Док М.О. која се бави уметношћу каже да јој бављење проституцијом одговара зато што иначе води сасвим другачији живот и то јој је "вентил", друге девојке се слажу да је новац главни разлог због чега су ушле у посао који се сматра једним од најнеморалнијих.

Додатни приход

- Све ово радим највише због новца. Није као да немамо посао и од чега да живимо, али нам је потребан додатни извор прихода. Ја имам и дете које морам да издржавам и овај посао ми помаже у томе. Немам никакав проблем са тим и пре бих зарађивала на тај начин, него да радим за цркавицу цео месец па да опет немам ништа, иако знам да већина људи то не схвата - каже С.

Када проценимо да је нека ситуација или клијент ризичан из било ког разлога, гледамо да то избегнемо, објашњавају оне.

- Због тога гледамо да смо увек све три у исто време у стану, а да клијенти долазе појединачно, а не у групама. Имале смо неколико непријатних ситуација али смо то успешно решиле. Никада нисмо имале проблема са хапшењем нити било шта томе слично, јер водимо рачуна коме дајемо број телефона, који увек имамо одвојено, приватни и службени. Када зарадим довољно новца или одлучим да је доста бављења проституцијом, без проблема ћу са овим завршити - наводи К.

(Мондо)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".