У Нови Сад је стигао страшан "ТикТок" изазов који инспирише децу да истрчавају на пут испред кола на шта је упозорио савет родитеља једне новосадске основне школе, а читав случај пријављен је и полицији. Како се сазнаје, полиција је добила пријаву да деца узраста од 8 до 10 година бацају неки ситан предмет на коловоз, а затим када виде да долазе кола истрчавају испред њих под изговором да хоће да дохвате бачени предмет.

"Након пријаве коју смо добили утврђено је да је реч о врло опасном ТикТок изазову. Може се десити да возачи не примете децу јер то раде ван пешачког прелаза где возачи мање обраћају пажњу. Таква “игра” може довести до велике трагедије. Полиција одавно апелује на надлежне у школама и родитеље да упозоре малишане да не подлежу наговору вршњака и да не праве такве изгреде јер могу довести и себе и друге у веома опасну ситуацију која може имати и фаталан исход", прича извор из новосадске полиције који је упознат са овим инцидентом.

Упућено упозорење родитељима

Последњи забележени инцидент поменутог опасног ТикТок изазова забележен је јуче на углу Улице Краљевића Марка и Булевара краља Петра првог где се у близини налазе две основне школе па родитељи и надлежни из тих школа нису могли прецизно да утврде чији ученици су подлегли изазову. Директор једне од школа упутио је у суботу преко савета родитеља допис и упозорење свим родитељима путем вибер групе да припазе на своју децу и да их посаветују да се не упуштају у било какве “изазове”.

"Директор школе ме је замолио да вас обавестим о догађају. Школа је примила допис од стране родитеља из наше школе да су деца данас око 11.50 часова на углу Булевара краља Петра првог и улице Краљевића Марка, на аутобуском стајалишту излетала пред аутомобиле. Играју се тако што бацају неки ситан предмет на коловоз и када виде да наилази аутомобил притрчавају да га дохвате. Аутомобили су кочили и они су то понављали више пута. У питању су сигурно неки ТикТок изазови или слично. Школа ће предузети неопходне кораке, али је потребна и подршка родитеља. Напомињу да не знају да ли су то наша деца или деца из друге школе. О свему је обавештена полиција", наводи се у саопштењу директора једне од школа у близини које се догодио инцидент.

Ученици подлегли још једном опасном ТикТок изазову

Како се сазнаје, ученици старијих разреда подлегли су још једном опасном изазову. Један од родитеља који је имао прилику да види шта деца раде описао је ситуацију у којој су се нашли и каже да се том изазову “предају” махом дечаци узраста око 12-13 година.

"Они поводљиви пристају на наговор вршњака да истрчавају испред аутомобила, обично неких скупљих и луксузнијих возила, и да фотографишу возача у намери да га збуне", објашњава саговорник.

Сведок догађаја је описао како то изгледа на улици. Описао је то као "опасну игру".

"Не знам шта тиме желе да постигну. Вероватно да преплаше возача што им свакако полази за руком. Замислите да вам неколико дечака истрчи испред аутомобила и почне да вас фотографише. Блицеви севају, они истрчавају... Наравно да ћете одмах стиснути кочницу и укопати се у месту. А шта ако их неко не примети на време? То је врло опасна 'игра' која може исто имати и фаталан исход. Надам се да ће се дозвати памети а и да ће што више родитеља сазнати за тај изазов како би опоменули своју децу да то не раде", прича сведок још једног опасног ТикТок изазова.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: