Учесницима је пренета информација да је са удружењима фриленсера договорено да постојећи модел опорезивања настави да се примењује до ступања на снагу нових правила.

С тим у вези, постигнут је договор о продужењу прелазног режима, који даје додатни простор и временски период за припрему предлога нове регулативе, у чијој ће припреми учестовати све заинтересоване стране, саопштено је из Владе Србије.

Како се наводи, на састанку је покушано да се тачно дефинише појам „фриленсер“ и како га најједноставније препознати у домаћем законодавству. Такође, било је речи и о законској регулативи ове делатности у земљама Европске уније, као и у земљама региона.

Радној групи прикључено је и треће удружење фриленсера, што значи да ову радну групу сада сачињавају три удружења фриленсера, као и представници владе, Министарства финансија, Пореске управе, Народне банке Србије и невладиног сектора.

Следећи састанак Радне групе за припрему предлога којим се решава статус фриленсера заказан је за петак, 26. новембар 2021. године, наводи се у саопштењу.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".