Маријана Матеус важи за једну од најлепших Српкиња, а пред њеним шармом мало ко може да остане равнодушан, па је то био случај и с једним од некада најпожељнијих мушкараца Европе.

Познато је да је позната дизајнерка и пословна жена годинама била у браку с бизнисменом Миодрагом Костићем, док је њен други супруг славни Лотар Матеус, некадашњи немачки фудбалер и успешни фудбалски тренер, који је био једна од највећих спортских звезда осамдсетих година.

 

Фото: АТА имагес

 

 

Након што је окачио копачке о клин, Матеус је одлучио да каријеру у спорту настави као тренер, а након годину дана у бечком Рапиду стигао је у београдски ФК Партизан, не слутећи да ће уз велике успехе доћи и до - љубави.

У том тренутку, Лотар је иза себе имао два брака, с првом супругом Силвијом Матеус и потом швајцарском лепотицом Лолитом Мореном, а потом је срео Маријану Костић.

Како су се упознали Маријана и Лотар Матеус?

Како је она испричала у једном интервјуу, када је први пут видела Матеуса, није ни знала ко је у питању и колико је славан, а све се догодило једног јулског дана, испред сплава на Дунаву.

- Он је трчао на неки састанак, а ја сам била с пријатељицом која га познаје. Стали су да се поздраве, а ја нисам ни знала ко је он - присетила се Маријана у једном интервјуу, истакавши да није имала представу ко је мушкарац пред њом и да је фудбалски свет "уопште није занимао".

- Била сам потпуно равнодушна и кад ми је пријатељица рекла: "Јао, ево га Лотар", помислила сам: "Имам довољно лажова око себе, не треба ми још један".

 

Фото: Профимедиа

 

 

Како је испричала, ускоро се повео разговор о Будимпешти, у којој је Маријана дуго живела, па су имали заједничку тему.

- Он је двадесет минута објашњавао како иде у Беч и да би у пролазу кроз Будимпешту волео да се видимо и да му препоручим неки ресторан. Дала сам му визит карту и већ сутрадан се јавио. Позвао ме на ручак, али сам била опрезна. Слагала сам да немам времена, али сам обећала да ћемо изаћи на ручак када следећи пут дођем у Београд - испричала је дизајнерка.

Испоставило се да је она оставила снажан утисак на тренера, док је њој требало времена да му пружи прилику.

- Звао ме је свакодневно. Требало ми је времена да схватим да ми се свиђа. Прво сам помислила да он има по девојку у сваком граду. Тада ми је признао: "Само ако ми будеш веровала можемо да идемо напред" - рекла је Маријана.

Романтична просидба и брак Маријане и Лотара Матеуса

Ускоро су постали пар, а Маријана није крила да ју је Лотар изненадио запросивши је током кратког одмора у Њујорку, њеном омиљеном граду.

- Просидба је била велико изненађење. Лотар је знао да ми је Њујорк омиљени град. Пре две недеље смо уграбили викенд и скокнули тамо. Само ми је рекао: "Идемо на дводневно путовање". Кад сам га питала где ћемо, рекао је: "Не смем да ти кажем, убиће ме ови из Партизана". На аеродрому смо се сакривали и правили као да идемо у Немачку. Он је 2000. живео у Њујорку и толико га добро познаје да сам била фасцинирана. Одсели смо у елитном хотелу, у Сохоу који је радио Филип Старк. Лотар се потрудио да то буду три дана из бајке - присетила се.

Фото: Н. Параушић

 

 

Запросио ју је у хеликоптеру, прстеном у који су угравиране речи "заувек љубав", а сваки тренутак овог путовања био је магичан.

Венчали су се у новембру 2003. године, али је брак потрајао само четири године, док су се званично развели тек 2009.

Зашто су се развели Маријана и Лотар Матеус?

Пред крај брака, они су становали у Салцбургу, где се Маријана, како је признала, често преиспитивала.

- После свих тих путовања, пријема, интензивног вртоглавог живота који смо водили, почело је да пуца по шавовима. Не бих се толико уморила од свега да се нисам ужелела себе и давања себе неким другим људима, а не само њему - испричала је и присетила се здравствених проблема које је имала у то време.

- Нешто мало пре развода ми је између јајника и дебелог црева дијагностификован огроман тумор за који се до операције није знало да ли је малигни. Тада сам први пут схватила колико сам стресан живот имала са Лотаром Матеусом - истакла је и признала: - Болест ме је натерала на преиспитивање и наметала ми питање да ли га и даље волим. Ако не, због чега та месечна апанажа и финансијска сигурност коју ми је пружао треба да буде једина важна ствар у мом животу?

Уз то, шушкало се и да је Матеус био неверан у браку, наводно с украјинском манекенком Кристином Лилијаном.

Фото: АТА имагес

 

 

- Када се занемаре све инсинуације, остаје чињеница да нисам ја увукла трећу особу у наш брак, већ мој супруг. Он је ту девојку из неких својих, очигледно веома лоших побуда, представио у јавности. То је само по себи грубо омаловажавање особе са којом сте венчани - испричала је.

У то време, Матеус је тврдио да је његова супруга опседнута луксузом, а она је касније истакла да не види због чега је покушавао да јој наметне негативан имиџ.

- Ја сам се за њега удала из љубави и наш брак је био складан до одређеног тренутка, који нема никакве везе са новцем. Чини ми се да он сада на све начине покушава мене да оптужи за своје грешке, али ја то нећу дозволити - била је јасна у једном интервјуу.

Маријана је испричала и да Лотар није био уз њу док се лечила.

- Заболело га је то што сам немачком магазину Бунте отворила душу и рекла да није био уз мене прошле године док сам била у болници. Он је то касније демантовао на телевизији РТЛ, казавши како ми је свакодневно доносио храну у болничку постељу, али чињеница је да у његовом пасошу постоји доказ да је у то време био на путовању у Израелу - истакла је Маријана.

БОНУС ВИДЕО: