Њему је у једном дуелу поломљена лобања.

Петровић игра за Млади радник 1940 из Радинца, а у дербију Подунавске окружне лиге, иначе петом рангу фудбала у Србији, против Борца из Раље, добио је страшан ударац.

Утакмица је завршена резултатом 3:3, али исход је у другом плану.

На почетку другог полувремена дошло је до судара главама између Петровића и Лазара Савића, играча Борца.

Одмах је било јасно да се ради о тешкој и озбиљној повреди, а Петровић је колима хитне помоћи пребачен у Клинички центар Србије где је оперисан.

Реакције лекара довољно говоре о стању несрећног фудбалера.

- Била је то језива сцена, а чудо је како је Петровић са оваквом унутрашњом фрактуром чеоне кости, остао у свесном стању. Начелник неурохирургије констатовао је да су Петровићу поломљене све чеоне и фронталне кости, као и синуси. Како је рекао, запањен је чињеницом да није дошло до оштећења мозга, одмах је примио лек ради смањења отока мозга, а јуче је оперисан. Председник Никола Матејић са његовим рођеним братом Марком, био је јуче у Клиничком центру Србије. Докторка каже да је у стабилном стању и да ће два дана бити у шок соби. Надамо се најбољем - рекао је Далибор Јанковић, секретар клуба.

Након утакмице Млади радник се огласио и послао поруку подршке свом фудбалеру.

Огласио се и фудбалер који је добио велики број порука подршке на друштвеној мрежи Фејсбук. Он је објавио фотографију на којој се види у каквом стању је стигао у болницу.

 

 

- Људи, хвала свима на подршци. Биће на крају све како треба, уз божју помоћ! - поручио је Петровић.

На овој утакмици догодила се још једна озбиљна ситуација. На старту утакмице, повређен је Петар Гроздановић, фудбалер Младог радника, након старта Николе Божигана. Гроздановић је пребачен у смедеревску болницу, а рендгенским снимком утврђено је напрснуће два ребра.

БОНУС ВИДЕО:

(Курир спорт)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".