- Цивилна лица која су имала прслуке, у фармерицама, рекли су нам да имају некакав налог од суда за претрес а када смо их питали због чега нам ломите врата и улазите у просторије које смо ми могли да вам откључамо, нисмо добили одговор већ смо на чисто албанском добили налог о претресу.

Овим речима доктор Златан Елек, директор Клиничко болничког центра у Косовској Митровици, описује јутрошњи упад тзв. антитерористичких јединица косовске полиције у просторије Клиничко болничког центра у Косовској Митровици.

Др Елек објашњава да је у болнички круг упало петнаестак џипова пуних специјалаца тзв. антитерористичких јединица и да су специјалци поломили врата вешернице и котларнице.

После сат времена до зуба наоружани специјалци напустили су болинички круг, али су изазвали узнемиренст лекара и лежећих пацијената.

- Сада наши лекари не могу да смире пацијете који су кроз прозоре соба гледали бахатост косовских специјалаца - каже за наш "Новости" др Елек, истичући да су он и његов заменик Драгиша Миловић 15 минута чекали да им се обрате, али да су специјалци говорили на енглеском или албанском језику, као и да су наводну дозволу за претес од суда добили на албанском језику.

Иначе, специјалци Росу су јутрос вршили претрес на више локација на северу Косова и Меотхије.

Формирана Комисија за процену и санирање штете

У КБЦ Косовска Митровица су формирали Комисију за процену и санирање штете због упада РОСУ.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".