На почетку данашњег суђења заменик јавног тужиоца затражио је да се са претреса искључи јавност, а ради заштите интереса оштећеног.

Бранилац оптуженог креатора се успротивио том предлогу, тражећи да се јавност искључи само данас због предлога доказа, истакавши да у наставку суђења она треба буде присутна.

- Противим се искључењу јавности са целог поступка из разлога контроле законитости суда од стране медија, што је јако важан неформални вид контроле - објаснио је креаторов бранилац, адвокат Немања Мишовић.

Његов клијент пак био је изричит све време да нема разлога да се искључи јавност, јер је она "већ одавно укључена у овај случај", поновивши да медији месецима "масакрирају њега и његову приватност":

- Нека свако стане иза својих речи - истакао је Костић.

Фото: АТА имагес

 

Судија је, ипак, одлучила да затвори суђење за јавност, до краја поступка, док ће пресуди јавност моћи да присуствује.

Суђење је, иначе, до сада чак шест пута одлагано, што због Костићевих недолазака на претрес, што због проблема са браниоцима које доскора није имао. Креатор је ухапшен 20. априла прошле године након што је пријављено да се у његовом стану налази 19-годишњак који је затворен у шпајзу и да му Костић прети смрћу. Младић је некако успео да се ослободи и побегне, након чега је позвао полицију. Тужилаштво је предложило суду да Костића огласи кривим за кривично дело противправно лишење слободе у стицају са кривичним делом угрожавање сигурности и осуди га на јединствену казну затвора од најмање две године.

Креатор, иначе, све време негира дела која му се стављају на терет и тврди да му је све "намештено". Данас, пре него што су новинари по налогу суда напустили судницу, видно изнервиран, Костић је поручио:

- Ма ништа не брините! Чим се ово заврши, ја ћу вам све испричати и дати изјаву.

ВЕЋ ОСУЂИВАН

Дарка Костића је Трећи основни суд у Београду 2021. осудио на годину дана кућног затвора са електронским надзором због полног узнемиравања једног малолетника и држања дроге за личну употребу.

Истом одлуком је ослобођен за полно узнемиравање пунолетне особе и омогућавање уживања опојних дрога.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".