Ученик Средње мешовите школе у Бијелом Пољу потегао је стартни пиштољ и претио осталим ученицима, након чега је бацио оружје и побегао, потврђено је порталу Стандард из Управе полиције. Из Управе полиције потврђено је да се десио инцидент у школи. "Ученик је протезао стартни пиштољ (свадбарски) на ђаке, након чега је бацио оружје и удаљио се са лица места. Врло брзо полиција је нашла и пиштољ и ученика који је приведен. Обавештен је ОДТ, а истрага је у току", саопштено је из Управе полиције. 

Инциденту претходила свађа у школском дворишту
Овом догађају претходила је свађа у школском дворишту. Обавештена је полиција, и узимају се изјаве од ученика и очевидаца. "Он је претио је да ће све да их побије. Нико није знао да је реч о свадбарском пиштољу", казао је РТЦГ-у саговорник из школе.

Помоћник директор школе: Ученици се гурали на полигону
Помоћник директора поменуте школе Зоран Сошић казао је да је за време трајања великог одмора дошло до гурања ученика на полигону. "Одмах сам изашао и приметио возило, џип "нисан", како се удаљава од тих ученика, на мој знак да се то возило заустави нису реаговали него су наставили кретање према мени. Да бих избегао да ме не прегазе скочио сам уназад, то возило се затим удаљило од школе пут града", прича Сошић.

Он је казао да је ученика 4В-2, С.Б., који је учествовао у тој гужви позвао да уђе у канцеларију директора и одмах позвао полицију и обавестио директора школе. "После сам сазнао да се ученик, који је је изазвао инцидент, зове А. С. и да је ученик 4В-6. Из изјава које су усмено давали ученици из 4В-2 и ученик 4В-6, Т.Б., који је био у "нисану са А. С., сам сазнао да је ученик А.С. у тренутку када се враћао у рикверц, закачио "нисаном" ученика Ц.Б. након тога је дошло до препирке и псовке између тих ученика", каже Сошић за ТВЦГ.

(ТВЦГ)

БОНУС ВИДЕО: