- Одељење безбедности Никшић у сарадњи са Вишим државним тужилаштвом предузима мере и радње на утврђивању свих околности под којима је наступила смрт. Наложена је обдукција. Саслушано је више медицинског особља - казали су из полиције.

Према незваничним сазнањима Побједе, у случају преминуле бебе дошло је до изненадне смрти.

Данас обдукција

- Поред бебе је била неговатељица, одмах се створио тим лекара, али нажалост није се могло приступити реанимацији. Случај је одмах пријављен полицији и тужилаштву, процедура је у току, а налаз обдукције ће дати узрок смрти - саопштио је Побједи извор незванично.

Директорка никшићке Опште болнице Душанка Милатовић Перовић потврдила је Порталу РТНК да је беба преминула синоћ и да је случај пријављен полицији и тужилаштву те да је процедура у току.

- Беба је престала да дише, ми ту не можемо ништа тврдити шта је узрок док не дођу резултати обдукције која ће бити обављена данас - казала је Милатовић Перовић.

Огласила се мајка преминуле бебе

Мајка бебе која је преминула у никшићкој болници, тврди да је са њеном кћеркицом до јуче све било у реду, да јој је током визите речено да је беба добила жутицу и да је након тога стављена на фототерапију.

- Рекли су да беба има повећан ЦРП 12 и да због тога мора да прими антибиотик. Нису ми рекли који антибиотик је у питању. Била сам код ње десетак минута, мазила јој ногице. Беба је била живахна. Рекли су ми да оставим флашицу и око 21.30 часова је дошла неговатељица и рекла ми да је беба скоро све појела, да су презадовољни и да јој се жутица повлачи. Петнаест минута касније чујем аларм и чујем да зову неговатељицу која је била у просторији за особље, то је на једној страни ходника, а моја беба је била на другој страни - каже она и додаје:

- Њу су звали јер су чули аларм, а не јер је неко видео да се нешто дешава. Почела је да трчи, чула сам да се нешто дешава, лифтови су ишли горе доле, читава болница је била на ногама. Имали сам неки предосећај да се ради о Искри, јер су све бебе биле с мајкама, само је она била тамо.

Супругу речено да беба није била здрава

Тврди да једно време никога од медицинског особља није било на спрату, да када је коначно нашла бабицу ништа није хтела да јој каже, док се нису појавиле две медицинске сестре, од којих је једна плакала.

- Повеле су ме у неку просторију, био је ту лекар који је био дежурни, моја докторица која ме порађала и којој сам захвална за све што је за мене урадила. И њој и бабици. Докторица је дошла синоћ од куће да буде уз мене. Педијатрица, која је приправница, рекла ми је да је све са бебом било у најбољем реду, да је имала мало повећан ЦРП али да се од тога не умире, да не знају шта се десило с њом и да ће обдукција да покаже узрок - испричала је мајка.

Убрзо је стигао супруг коме је друга докторица казала да беба није била здрава јер је рођена са 2.850 грама.

Породици речено да ће налаз бити готов за двадесетак дана

- Сви знамо да беба може да се роди са 700 грама и да живи. Ја сам имала 2.400 грама кад сам се родила па сам жива и здрава. Да је беба имала било какав проблем што се тиче килаже, била би у инкубатору, не би била код мене. Да родим још десет ни једна ми неће бити она, нити њу може било која друга беба да врати - јецајући казала је мајка преминуле бебе.

Тужилаштво је захтевало обдукцију, а породици је речено да ће налаз бити готов за двадесетак дана.

- Рекли су ми да су два сата покушали да је реанимирају. Није била неговатељица поред ње, јер сам чула кад је трчала из собе где борави особље. Патолог је рекао да можда обдукција неће показати узрок смрти. Моје мишљење је да је појела то млеко које сам јој дала и да није адекватно избацила вишак. Ово ми је класично заташкавање. Њу неће ништа вратити, али нећемо одустати док не сазнамо узрок смрти - поручила је мајка преминуле бебе. Речено јој је, каже, да припреми млеко за бебу, што је и урадила, јер је беба око 21 час требала да једе.

БОНУС ВИДЕО: