Одрастао је Ноле у Србији где није увек имао идеалне услове за рад, а преживео је и НАТО агресију која му је остала у сећању.

Пре три године Ђоковић је угостио једну Грејема Бесингера, новинара "НБЦ 5" телевизије и показао му склониште у ком се крио од НАТО бомби. Сада је ова емисија поново актуелна на поменутој телевизији, а Новакове речи и даље одјекују.

- Налазимо се у склоништу испод стана где смо управо разговарали. Овде смо провели свако вече најмање 14-15 ноћи током бомбардовања. Лудо је када помислииш колико људи је било у овом склоништу и крило се од опасонсти која је долазила из ваздуха. Остало је исто као што је било пре 20 година - почео је причу Новак, па одговорио на питање о броју људи који су били са њим у склоништу:

- Покушавам да се сетим, цела зграда, преко 50 станова је било у згради, много људи. Нема много простора. Мали тунели овуда, врата би била затворена у случају пожара, детонације, експлозије...

Наставио је у једном даху.

- Све је тамо, ти ћошкови где би се људи крили и тражили безбедно место. Све сада изгледа другачије, нисам дуго био овде, не сећам се многих ствари. Био сам баш мали, у страху, плашио сам се. Емотивно је било тешко, нисам знао шта је следеће што може да се догоди мојој породици. Памтим да је у првих пар дана било много страха и подрхтавања, суза, патње. И после пет-шест дана људи су почели да певају, да играју карте и да прихвате реалност са којом се суочавају и да ће морати свако вече да дођу овде и да се моле да ће све бити у реду и да гледаш ствари са позитивне стране - рекао је Новак америчком новинару.

БОНУС ВИДЕО:

Курир спорт

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".