У размени ватре између такозване косовске полиције и Срба са севера Косова страдала су тројица Срба - И. М, С.Н. и Б.М.

Вест је потресла цео регион, а тим поводом огласила се и естрада.

Кебин син, Игор Којић, објавио је фотографију са страдалим Србином.

Страдали дечко био је његов другар, са којим је једном приликом обишао манастир Грачаницу, где је и настао заједнички селфи.

- Поље као ниједно, над њим небо, под њим небо и на њему мој друг - написао је Којић у ранијој објави на Инстаграму коју је сада поново окачио.

 

 

Подсетимо, И. М. (50) је био отац двоје деце, а радио је као возач санитета у Клиничко-болничком центру Косовска Митровица. Други настрадали је С.Н. (31) из Звечана. Како наводе локални медији и мештани, С.Н. је био поштен и добар човек, а јуче је рањен и подлегао је повредама од метка Куртијевих специјалаца у нападу у Бањској. Б.М. који је такође настрадао је пре неколико месеци постао отац, али је, нажалост, подлегао повредама.

Србин који је учествовао у инциденту код Бањске и који је је рањен током сукоба са Косовском полицијом, оперисан је у Приштини и у стабилно је стању, потврђено је из Универзитетског клиничког центра тзв. Косова, јавља Коха а преноси Косово-онлине.цом.

Фото: Новости

 

 

У српским срединама на Косову и Метохији 26, 27. и 28. септембар проглашавају се данима жалости поводом погибије наших суграђана у трагичном догађају у Бањској, у општини Звечан, саопштила је данас Српска листа.

У саопштењу се наводи да ће у српским срединама на територији Косова бити отказани сви догађаји забавног карактера у организацији органа локалних самоуправа и институција.