Међутим, има још српских градова који сада "живе" својих пет минута и где се исплати купити некретнину.

Изгледа да је прошло време када су доминирали српска Атина и наша престоница, те се ствара мали пролаз за градове попут Ниша, Крагујевца, Суботице и Панчева - који би могли да постану топ места за живот у наредним годинама.

Премда није реч о малим градовима, некако стичемо утисак да су годинама уназад у сенци Београда и Новог Сада и, да не буде забуне, тешко ће их достићи, али је помак начињен: развијају се, нуде пословне могућности, а новоградња је све напреднија.

Цене земљишта у Војводини су, према речима Катарине Кузмановић, стручњака за некретнине, премашиле сва очекивања, а што се тиче појединачних градова, поред Новог Сада тржиште је "процветало" и у Крагујевцу и Нишу, затим Панчеву и Суботици.

Очекује се да ће цене новоградње сигурно ићи навише у наредном периоду, те Кузмановић за сада не очекује смањење обима продаје, односно броја купаца у 2022. години.

Кренимо редом, с фокусом на новоградњу:

Просечна цена по квадрату у Нишу, на градским локацијама, тренутно износи 1.642 евра (према подацима популарног домаћег сајта за некретнине), а према информацијама РГЗ-а, цена је на нивоу од 982 евра.

Просечна цена по квадрату у Крагујевцу, на градским локацијама, тренутно износи 1.113 евра (према подацима популарног домаћег сајта за некретнине), а према информацијама РГЗ-а, цена је на нивоу од 1.011 евра.

Просечна цена по квадрату у Панчеву, на градским локацијама, тренутно износи 1.303 евра (према подацима популарног домаћег сајта за некретнине), а према информацијама РГЗ-а, цена је на нивоу од 881 евро.

Просечна цена по квадрату у Суботици, на градским локацијама, тренутно износи 1.138 евра (према подацима популарног домаћег сајта за некретнине), а према информацијама РГЗ-а, цена је на нивоу од 823 евра.

Конкретно Панчево је посебно занимљиво Београђанима због близине престоници. Многи раде у нашем главном граду, а живе у Панчеву, где су цене некретнина свакако доста ниже, а живи се мирније. До центра Београда могу стићи за пола сата до 45 минута, а за један просечан престонички стан могу купити две солидне јединице у Панчеву.

Ваљало би да обратите пажњу баш сада на станове у ова 4 српска града, ако желите вредне инвестиције, односно "премију". Очекује се да ће цене ићи навише, а како су оне у Београду већ достигле одређене рекордне нивое - остала атрактивна места би вам могла бити исплативија у овом моменту.

Уз ширење пословних мрежа и путева, будућност би могла изгледати тако да већина ради у градовима који су релативно близу Београда и Новог Сада, а да путује у њих зарад посла.

(Телеграф Бизнис)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".