- Притвор је окривљенима Ж.Б., А.М., Н.П., С.Ш., М.С. и С.С одређен из законских разлога услед постојања околности које указују на опасност од бекства сваког од окривљених, као и услед постојања особитих околности које указују да ће окривљени, сваки понаособ, у кратком временском периоду поновити кривично дело.

Окривљенима Ж.Б., А.М., Н.П., С.Ш. и М.С. на терет се ставља извршење по једног кривичног дела Удруживање ради вршења кривичних дела у стицају са кривичним делом Неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, док је окривљенима С.М., С.С. и више НН лица на терет стављено извршење кривичног дела Удруживање ради вршења кривичних дела у стицају са кривичним делом Неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Против наведеног решења дозвољена је жалба кривичном ванпретресном Већу Вишег суда у Београду – Посебно одељење за организовани криминал у року од три дана од пријема решења.

Подсетимо, бивши фудбалер Живко Бакић ухапшен је у Београду са петорицом својих сарадника, због сумње да су у периоду између 2020. и 2021. године из Еквадора у Солун прошверцовали 324 килограма кокаина. Дрога је била скривена у контејнерима са бананама, а допремљена је прекоокенаским бродом.

Како је Курир писао, сумња се да је Бакић у Јужној Америци дрогу набавио преко свог пријатеља Зорана Јакшића, који се налази у перуанском затвору.

- Претпоставља се да је Јакшић био посредник између Бакића и произвођача кокаина - подсећа извор.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: