Пацијенткињу Г.К. је лакташка хитна помоћ 11. септембра у 21.30 сати довезла у Ургентни центар УКЦ Републике Српске са видним ранама по телу (декубитусима), неухрањену, анемичну, непокретну, запуштеног здравственог стања и без свести.

Генерални директор УКЦ Републике Српске Владо Ђајић прецизирао је да су лекари Ургентног центра хитно приступили дијагностичкој обради пацијента и примени адекватне терапије. Приступило се мултидисциплинарном лечењу и одмах су укључени лекари Клинике за пластично-реконструктивну хирургију, хематолози, инфектолози, интернисти и стање пацијенткиње се већ наредног дана стабилизовало.

Начелница Ургентног центра Славица Зељковић потврдила је да је стање пацијенткиње данас стабилно, свесна је и комуникативна, а и даље се примењује сва адекватна терапија у циљу стабилизовања општег здравственог стања.

- Пацијенткиња остаје на даљем праћењу и лечењу у Ургентном центру УКЦ Републике Српске - навела је Зељковић.

Полиција, подсетимо, истражује случај запуштања жене из околине Лакташа коју је хитна помоћ затекла у ужасном стању након што је наводно годинама држана у заточеништву од чланова своје породице.

- Лекари су говорили да никада ништа слично у животу нису видели… Неопрана годинама, жена је имала косу до пода, која је више личила на лимену плочу, него на косу - рекао је извор близак истрази.

Један од браће полицији је изјавио да жена од 2006. године није излазила из куће и да се за то време породица никоме није обраћала за помоћ.

БОНУС ВИДЕО:

(Курир/АТВ)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".