Он је ухапшен и приведен притворском надзорнику. Истрагом је утврђено да је пиштољем којим је убијена девојка руковао неопрезно. Празнио је пиштољ и последњи, сигурносни метак погодио је девојку која је остала мртва на месту, тврди извор Индекса.

Против полицајца је подигнута кривична пријава за довођење у опасност општеопасном радњом из нехата. Утврђено је да се ради о нехату, односно да није било намере, те да је метак испалио полицајац, тврде извори Индекса.

Полицајац има 27 година, док је преминула девојка 2002. годиште. Ради се о младом полицајцу који није имао пуно искуства у руковању оружјем.

Умрла јуче око 22 сата

Подсетимо, тело младе жене пронађено је у стану Осијеку. Раније данас о случају се огласила полиција.

- Синоћ, око 22.05 сати у стану у Осијеку дошло је до смртног страдања 21-годишњакиње. У овом тренутку нисмо у могућности да дамо више информација о динамици овог догађаја, осим чињенице да је смрт девојке наступила од ватреног оружја, а које је уједно и службено оружје полицијског службеника који је ван службе, у време догађаја био присутан у стану. Полицијски службеници настављају с утврђивањем свих чињеница и околности овог догађаја, а о чему ћемо правовремено обавестити јавност - објавила је полиција.

Жупанијски Центар 112, Хитна помоћ и полиција о догађају су обавештени нешто након 22 сата, јављено им је да је девојка задобила прострелну рану. Лекар Хитне помоћи могао је само да констатује смрт, након чега је почео увиђај који је трајао сатима, а наставио се и данас пре подне.

О смрти младе девојке огласио се и Давор Божиновић, министар унутрашњих послова, који је само потврдио да је њено тело пронађено у Осијеку, у стану у Доњем граду, у среду увече. "Девојка је имала 21 годину. На лицу места пронађен је пиштољ који припада полицијском службенику који је, у тренутку кад се то догодило, био у стану", рекао је кратко министар.

Студенткиња и успешна спортисткиња

Смрт девојке десила се у стану 27-годишњег полицајца у ком је он, незванично сазнаје "Глас Славоније", живео сам. Страдала девојка била је узорна студенткиња и спортисткиња, похађала је Правни факултет у Осијеку и успешно се бавила теквондоом, спортом у којем је остваривала запажене резултате.

Из Полицијске управе осјечко-барањске су одбацили причу која је почела да кружи Осијеком да се догађај покушало заташкати од јавности.

- Истог тренутка када је овај трагични догађај пријављен почео је полицијски увиђај, па тако и испитивање полицајца изван службе који је задужио пиштољ из кога је усмрћена девојка. О свему је обавештено и надлежно државно тужилаштво, а увиђај је водила заменица жупанијског државног тужиоци. Резултате увиђаја ће ПУ осјечко-барањска проследити управо том надлежном државном тужилаштву - рекао је начелник Полицијске управе осјечко-барањске Ладислав Беце.

Бројни су се грађани питали смеју ли полицајци изван свог радног времена имати код себе ватрено оружје, конкретно у овом случају пиштољ. Према Правилнику о начину ношења оружја и муниције Министарства унутрашњих послова, у члану 8. стоји како "полицијски службеник сме лично оружје носити и изван службе", а члан 9. истог правилника прописује да, "када полицијски службеник не носи лично оружје, дужан је да га чува одвојено од муниције и да га одложи на сигурно место изван досега других особа".

БОНУС ВИДЕО:

БРЗА И ЕФИКАСНА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшени осумњичени за двоструко убиство младића у Футогу

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".