Подсетимо, јуче је са Чантавирског пута малена женка лава уз помоћ запослених у Зоолошком врту на Палићу превезена до једне ветеринарске амбуланте у Суботици где су му рађене лабораторијске анализе и рентген, а потом је смештен у карантин на Палићу.

Соња Мандић, директорка Зоолошког врта, рекла да је јуче да је мала лавица у лошем стању, изнурена је, не може да хода, због чега су је на рукама унели унутра. Одмах је почела да прима инфузију. Након прве ноћи на сигурном, тренутне информације су да нема већих промена што се тиче њеног здравственог стања.

Чекају да почне да једе

- Не могу ништа ново да кажем, чекамо још налазе ветеринара. Оно што знамо од јуче о здравственом стању, знамо и сада. Морамо да сачекамо да видимо да ли ће почети да једе или мора и даље да буде на инфузији – каже Соња Мандић за „Блиц“.

Осим запослених у Зоолошком врту, у просторији у којој је мали лав не може нико да уђе, а приоритет је свима да преживи и да се опорави.

Фото: Јутјуб принтскрин/SUBOTICAcom

 

Ако буде ухваћен онај ко је лавића оставио у таквом стању може да иде у затвор

Док су очи јавности упрте на Зоолошки врт, није познато ко је, како и због чега оставио или избацио животињу на пут.

Подсетимо, ово није први случаја да је лав пронађен у Војводини. У стану једног Суботичанина прошле године је пронађена иста животиња. У питању је био мужјак стар два или три месеца.

Према незваничним подацима, човек је купио себи лава за кућног љубимца, али је убрзо схватио да нема капацитета да га чува и брине о њему у стану.

Када је покушао да га прода био је ухваћен. Он је процесуиран за кривично дело убијање и злостављање животиња, члан 269., за које је запрећена казна максимално до три године затвора или новчана казна. Иста казна прети и ономе ко је требало да брине о малом лаву нађеном јуче.

Мала лавица не може да остане на Палићу

Мужјак лава је и даље на Палићу, у Зоолошком врту, има око годину и по дана, док за малену женку пронађену јуче нажалост, ова установа нема капацитета да је задржи у будућности.

- Искрено се надамо да ће бити добро, да ће преживети, да би надлежни могли да донесу даље одлуку где ће бити смештен, јер тешко да ће моћи да остане у Зоолошком врту на Палићу пошто капацитета за прихват немамо - рекли су јуче у Зоолошком врту.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".