Контроверзни репер Драгомир Деспић Десингерица, који је приведен 8. септембра након што је на Зрењанинском путу у Београду, ван насеља, починио неколико озбиљних саобраћајних прекршаја, признао је на суђењу да је возио брзином већом од ограничења.

Фото:АТА имагес

 

Према сазнањима медија Деспић је прво на делу пута где је ограничење брзине 80 км/х, возио брзином од 130, а затим је на саобраћајници где је брзина кретања ограничена на 50км/х, возио чак 135 километара на сат!

Познати музиичар заустављен је у свом џипу “бмw” и то након што је радар из полицијског пресретача детектовао прекорачење брзине. По устаљеној процедури, како су медији тада писали, одмах након заустављања, полицајци су такозваним “дрога тестом” утврдили да је Десингерица возио под дејством психоактивних супстанци, односно канабиса. Деспић је затим искључен из саобраћаја у трајању од 24 часа и одређено му је задржавање до 12 сати, у полицијској станици Нови Београд. Након истека задржавања, Десингерица је одведен код дежурног судије Прекршајног суда у Београду, где је до детаља објаснио како је “запао у невољу”.

За прекорачење брзине од 50 километара Деспића очекује новчана казна између 10.000 и 20.000 динара, три казнена поена и уколико не закључи споразум о признању кривице, одузимање дозволе на месец дана. У другом случају, када је репер прекорачио брзину за 85 километара, очекује га новчана казна од 100.000-120.000 динара, осам месеци забране управљања возилом и 14 казнених поена.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Десингерица

 

- Драгомир је признао да је возио брзином већом од ограничења, међутим у своју одбрану је рекао да се полицијски пресретач, који иначе изгледа као цивилни аутомобил, “залепио” иза његовог џипа, и да га је то натерало да дода гас и прекорачи брзину. Међутим, када га је судија питао због чега се није престројио у десну траку и тако избегао непријатну ситуацију, познати музичар је одговорио да од других возила није могао да се престроји – испричао је извор.

На питање судије како објашњава присуство наркотика у крви, Десингерица је демантовао да се дрогирао и испричао како је био у друштву “неких људи” који су конзумирали опојне дроге, па је вероватно удахнуо дим опијата.

Иначе, према незваничним сазнањима, Драгомир Деспић је и раније правио прекршаје у саобраћају. Наводно, неки од предмета против њега су застарели, али у некима поступак још увек траје.

- Наводно он се бранио чињеницом да је јавна личност и да се креће у ширем кругу људи па се понекад деси да неко у његовом присуству конзумира неку од опојних дрога. Додао је и како је вероватно, сасвим случајно, удахнуо дим опијата па је вероватно због тога апарат очитао присуство наркотика у организму – наглашава извор.

Према његовим речима, присуство опијата у организму се може утврдити анализом крви.

Иначе, након учињених прекршаја, полицајци су претресли аутомобил којим је Деспић управљао, и у пртљажнику кола пронашли тестеру и палицу. Такође, џип “бмw” привремено је одузет Десингерици како би се проверила легалност аутомобила, што је устаљена полицијска процедура.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".