Популарни глумац и управник Народног позоришта Светислав Буле Гонцић има иза себе вишедеценијску успешну каријеру, а старија телевизијска публика увек ће га памтити као Чарлија у серији "Срећни људи".

Гонцић је током читаве каријере пре свега био фокусиран на рад у позоришту, где је остварио десетине великих улога, а мало је познато да је театар посебно важан за његову породицу.

Фото: Н.Скендерија

 

 

Тако је позориште и други дом његове ћерке Исидоре, која може да се похвали бројним успесима, и велика љубав његове супруге.

Светислав Гонцић је већ 34 године у браку с Горданом Гонцић, драматуршкињом која је донедавно била на челу Културног центра Београда, а тренутно је подсекретар у Секретаријату за културу.

Пар има две ћерке – Исидору и Александру, које су познатом глумцу, као и супруга, увек на првом месту.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Atelje 212 (@atelje212)

 

– У потпуности сам посвећен супруги и ћеркама Исидори и Александри. Многи људи греше, па притискају децу да би она испунила њихова очекивања. А деца као сви живи организми опонашају родитеље. Буквално говорим о животној динамици и склопу који им се развије из године у годину.Трудим се да их не угрозим већ усмеравам – истакао је Буле Гонцић једном приликом.

Ипак, како је одрасла у средини у којој је позориште било веома важно, и Исидора је развила љубав према театру, па је данас истакнута позоришна редитељка.

Исидора Гонцић дипломирала је позоришну и радио режију на Факултету драмских уметности у Београду, у класи професорке Иване Вујић. Иако је веома млада, она је већ радила на бројним представама у Београду, укљујући "Зону Замфирову", "Казимира и Каролину", "Музу", "Лептирицу", "Коштану", "Страх од лептира"..

.

 

Како је истакла у једном интервјуу, рад у позоришту њој је сасвим природан, а не крије да су очекивања већа јер долази из уметничке породице.

– Одрасла сам практично у позоришту. У нашој кући све је некако повезано са позориштем и пријатељи и забава и прави посао. И непрестана прича о позоришту. Тако да је мој одлазак на Факултет драмских уметности био некако природна ствар. Али бити ћерка глумца је заиста мач са две оштрице. Имам утисак да се од мене стално очекује више, што је потпуно погрешно – објаснила је за Глас Српске.

БОНУС ВИДЕО: