Вакцинација у Србија након неколико месеци стагнације узима поново маха. На то указују и короне бројке које су коначно почеле да се спуштају, а епидемиолози оцењују да је то директна последица ковид пропусница које су подстакле имунизацију становништва.

Нажалост, и даље смо тек на око 44 одсто вакцинисане опште популације што је далеко од процента на основу којег можемо да ставимо под контолу епидемијске таласе.

Због тога здравствене установе на све начине покушавају да подстакну грађане на вакцинацију. Тако ових дана стиже СМС порука Института за јавно здравље „Батут“ у коме се позивају људи да се пријаве за вакцину и закажу термин путем мобилне поруке.

 

 

-Било која вакцина – Ваш ЈМБГ на 6010, Астразенека – Ваш ЈМБГ на 6030, Фајзер – ваш ЈМБГ на 6040, Спутњик В – Ваш ЈМБГ на 6050, Модерна – Ваш ЈМБГ на 6070. Уколико вакцину морате да примите код куће, пошаљите свој ЈМБГ на 6080 - – стоји између осталог у „Батутовој“ поруци уз обавештење да је сервис бесплатан и намењен и скључиво држављанима Републике Србије.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".