"О овој срамној пресуди Ðокићев бранилац, кога је ангажовала Канцеларија за Косово и Метохију, обавештен је из медија, те није добио писану одлуку, што је недопустиво. И из овога произилази да се пресуде Србима доносе према етничком кључу и сврха им је да се криминализује читав један народ и направи вештачки баланс са злочинима такозване ОВК, чијим се лидерима суди у Хагу", наводи се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ наводи и да ће Ðокићев адвокат искористити могућност ванредног правног лека и поднети захтев за заштиту законитости, јер су, како наводе, Ðокићу и током самог процеса повређена бројна права, а током суђења ниједан сведок га није препознао као извршиоца.

"Оваквим драконским казнама покушава се, не само да се Срби огласе злочинцима, већ и да се сваки потенцијални повратник одврати од доласка на Косово и Метохију и искористи своја права", наводи Канцеларија, која ће, додаје, наставити да свим расположивим дипломатским и правним средствима пружа помоћ и подршку свим Србима којима се суди пред судским инстанцама у Приштини и то само зато што носе српско име и презиме, укључујући и случај Зорана Ðокића.