Луна је љупки пантер рођен у зоолошком врту у Сибиру. Мајка ју је из непознатог разлога потпуно одбацила и одбила да јој даје преко потребно млеко и негу. 

Усвојила ју је Рускиња по имену Викторија која се везала за Луну чим је угледала. Убрзо је пантер Луна постала део породице.

Викторија је и раније имала искуства са великим мачкама, и Луна је одгајана заједно са њеним ротвајлером, керушом Венцом. Њих две су сада нераздвојни пријатељи чему сведоче снимци са друштвених мрежа.

Сада се појавио снимак првог сусрета Луне и њене власнице који слама и најтврђа срца. У видеу објављеном на друштвеним мрежама приказан је тренутак када је Викторија први пут видела свог будућег љубимца. У том тренутку, Луна је била толико мала да је стала у њену шаку и била је потпуно беспомоћна. 

 

 

У наставку можете видети како је изгледало одрастање овог необичног љубимца уз надзор ротвајлера.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Иначе, у Русији је било легално држати егзотичне кућне љубимце све док закон о заштити животиња није ступио на снагу у јануару 2020. Законом су обухваћене 33 врсте, укључујући пантере, "које могу бити опасне за своје власнике, као и животиње чије се природно станиште значајно разликује од домаћих услова у којима се држе, што може негативно утицати на њихово здравље или изазвати смрт". Међутим, ако је власник купио животињу пре јануара 2020. године, дозвољено му је да је задржи.

Многе земље су забраниле држање великих мачака као кућних љубимаца. У САД, 21 држава забранила је све егзотичне кућне љубимце, укључујући пантере и друге велике мачке, према групи Big Cat Rescue.

 

 

Друге државе, укључујући Пенсилванију, Тексас и Монтану, дозвољавају власништво великих мачака ако особа добије дозволу. Четири државе, Невада, Висконсин, Северна Каролина, Алабама и Јужна Каролина, немају законе о држању опасних дивљих животиња као кућних љубимаца, саопштио је Big Cat Rescue.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".