- Шта да кажем? Увек иза свега стоји нека политика. Ми треба да будемо братство по занату. Међутим, код нас се у све уселила политика. Знају колеге да нисам за своје серије бирао сараднике по политичкој опредељености. Има доста људи с којима сам сарађивао, а потпуно су другачије опредељени. Мора да се спусти лопта и да се не стварају беспотребне поделе. Дошло је до покушаја бојкота једног дела глумаца, а све је то било из политичких разлога. То је срамота, јер публика трпи због групе глумаца који се не слажу.

На питање да ли, говорећи ово, мисли на Предрага Микија Манојловића, Антонијевић је рекао следеће:

- Мики је узео много награда, а овим потезом је онемогућио младе колеге да буду награђени. Јесте он добар глумац, али није толико велики колико сам мисли да јесте. Не зову га људи из струке џабе помоћни Аца Берчек српског глумишта. Он је својевремено као председник жирија на Стеријином позорју одбио да да награде било ком глумцу, јер нико није био добар, а сада руши Филмске сусрете у Нишу. Спречава млађе да буду тамо награђени и уважени.

Фото: Милена Анђела

 

Антонијевић је коментарисао и нападе на Радоша Бајића на Сарајево филм фестивалу.

- Већ неколико година говорим људима из Телекома да не иду тамо. Што би ми учествовали у јефтиној представи. Сарајевски фестивал је приватна фирма пашенога Бакира Изетбеговића и добили су пуну подршку. То је добро за њих, јер има пара од западних земаља. Праве се претензије да је то мултиетнички фестивал, али у суштини није. Зову, тапшу и додељују награде људима који се додворавају, а кад дође до правог вредновања, то више нису прави квалитети. Једне године је Наташа Дракулић за "Убице мог оца" добила највише гласова, али су је потпуно избацили из номинације. Ситуација с Радошем је специфична, јер се ради о филму који још нико није видео. Ове године су дали све могуће награде својој серији "Котлина", само чекаш да почну да додељују награде Изетбеговићу и његовој жени. Ми у тој фарси не треба да учествујемо, треба да ојачамо наше фестивале.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: