У већини кућа у Србији ручак не може да прође без меса, а да не говоримо о печењу када су прославе у питању. Колико је то здраво и како се свакодневно конзумирање меса одражава на наш организам?

У својој књизи "Дијета против кандиде" управо о томе говори нутриционисткиња Лиза Ричардс. На почетку, она је у својој књизи написала да конзумирањем меса добијате адекватне количине протеина и масти, што је добро за ваш организам јер су протеини неопходни за изградњу и очување мишићне масе, а помажу и да дуже останете сити.

Иако месо садржи бројне аминокиселине потребне вашем телу, оно нису једини извори аминокиселина. Исту количину аминокиселина можете да пронађете у другим изворима протеина као што су јаја или тофу. Међутим, нутриционисткиња Ричардс наводи да свакодневна конзумација меса може и да штети вашем телу.

- Свакодневно једење меса, посебно меса са високим садржајем масти, може да изазове лоше здравље коже тако што производи додатно лучење природног уља, или себума, што доводи до акни и флека - упозорава она.

Фото: Профимедиа

 

 

Такође објашњава да су исхране богате засићеним мастима и холестеролом повезане са гојазношћу и болестима повезаним са гојазношћу, као што су болести срца и хипертензија. Такође, свакодневно конзумирање меса може да успори метаболизам, доведе до проблема са косом, кожом, да изазове главобољу или дехидратацију.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".