Његов отац Шефик је из Бијељине, а мајка Јурка родом је из Задра. Родитељи су се развели пре него што је напунио две године, а Златан и његова старија сестра Санела наставили су да живе с мајком, заједно са полусестрама и полубратом.

Према Златановим речима, мајка је знала и да их грди и да их туче, али их је неизмерно волела своју децу. Да би прехранила своју породицу, Јурка Гравић радила је као чистачица, некада и по 14 сати дневно. Иако живот није ишао онако како је желела, мајка Златана Ибрахимовића дала је све од себе да њеној деци ништа не фали.

- Увек је имала моју љубав. Мајци сам купио стан у Хрватској, близу Пагу да буде ближе сестрама. Желимо јој послати Максија и Винцента, саме, без маме и тате. Треба да се науче самосталности. Желим да неко време проведу у Хрватској с баком, која их може што шта научити - написао је Ибрахимовић у својој аутобиографији.

Златанова сестра Санела, за коју је посебно везан, не воли да се јавно експонира па се о њеном животу јако мало зна. Оно што јесте познато јесте да живи у улици Слотсгатан у Малмеу, у непосредној близини Музеја модерне уметности у том граду. На њој је и апартман у Новаљи.

Подсетимо, Златанов живот обележила је и једна велика трагедија, а то је губитак брата Сапка. Они је преминуо 2014. године, након дуге болести о којој се у јавности није пуно знало.

БОНУС ВИДЕО: