На сајту Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ) објављена је сезонска прогноза за Србију. Како се наводи, очекује нас доста топлија и влажнија јесен, а први зимски месец, децембар, биће блажи него што смо навикли.

И октобар и новембар биће доста топлији и влажнији у односу на просек, а децембар неће донети зимско време. "Средња минимална температура ваздуха у октобру имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око један степен у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини предвиђа се вредност октобарске средње минималне температуре ваздуха око 10.2 степени. Средња максимална температура ваздуха у октобру биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за око један степен у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током октобра биће око 19.0 степени", објављено је на сајту РХМЗ. 

Месечна сума падавина током октобра ће бити изнад вишегодишњег просека. "Средња минимална температура ваздуха у новембру имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 1.1 степени у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини предвиђа се вредност новембарске средње минималне температуре ваздуха око 5.6 степени. Средња максимална температура ваздуха у новембру имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око један степен у односу на вишегодишњи просек", наводи се.

Средња минимална температура ваздуха у децембру имаће вредност у границама вишегодишњег просека. "У Београду и широј околини предвиђа се вредност децембарске средње минималне температуре ваздуха око 2.2 степена. Средња максимална температура ваздуха у децембру биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за око 1.5 степени у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током децембра биће око 8.0 степени. Месечна сума падавина током децембра биће мало изнад вишегодишњег просека са вредностима за 5 мм до 10 мм вишим у односу на вишегодишњи просек", објављено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода. 

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".