Иако у последње време ретко прича о Аркану, Цеца се својевремено пред годишњицу његове смрти присетила тога какав живот је имала са њим, те које његове особине је наследио њихов син Вељко.

- Сваке године је све теже и теже. Нарочито када дође јануар, а потом Жељков рођендан, па наша годишњица брака... Датуме не можеш да заборавиш. Та бол, стрес и патња никада не могу да прођу. Моја деца су на правди бога остала без једног родитеља. Заправо, неправедно им је одузет. Вељко живи од сећања на њега, а Анастасија чак ни од тога. Годинама сам им причала о њиховом тати, за које је он велики херој - рекла је тада Цеца и додала:

- О Жељку сам свашта чула и читала пре него што сам га упознала. Између осталог, и то да је толико опасан да, не дај боже, ако га погледаш на начин који му се не допадне, он те прво поломи, па тек онда прича са тобом. А ја у свом животу храбрије створење нисам срела. То је она луда одважност која је прелазила у егзибиционизам. Тај човек је све смео! Како жена да не умре за њим?! Али не само то. Он је био изузетно интелигентан. Перфектно је говорио пет језика, прочитао сву светску књижевност. Био је лудо храбар и поврх свега невиђено нежан. То потписује жена која је са њим пет година делила и добро и зло. У кући је био права беба. Пре Жељка уопште нисам имала контакт са светом мангупа. Први за кога су говорили да је опасан момак у ствари је био Жељко. Остале сам упознала преко њега. До тада сам се дружила искључиво са колегама са естраде.

Фото: Д. Миловановић

 

- Удала сам се из превелике љубави и из ње родила двоје деце. Они су центар мог света. Моје биће. Све оно што волим. Не постоји ништа што за њих не бих учинила, а знам да би исто то и Жељко сада рекао. Не кажем да сам, од трагичнотрагичног прекида тог брака, све време била сама. Било је веза и везица, али нисам размишљала о томе да се нека од њих заврши браком. То ми никада није падало на памет. Била сам мажена и пажена у браку и заиста сам живела као принцеза на зрну грашка. Са огромним уживањем причам о Жељку и о нашем односу, јер је то заиста била љубав. Права љубав која се само једном у животу догоди. Иако сам касније због свог избора имала великих проблема, сматрам да достојанствено носим свој терет. Све је то живот. Од тренутка када сам упознала Жељка, он је био центар мог света и тако ће бити заувек - признала је Цеца и додала да је током претходних година било тешких тренутака, али и ситуација из којих је мислила да неће моћи да изађе као победник. Ипак, успела је.

Фото: Д. Миловановић, Јутјуб принтскрин/Svetlana Ceca Raznatovic

 

- Проживела сам страшне ситуације и велике трауме које су на мене оставиле последице и са којима ми се чинило да нећу моћи да се изборим. Не носим ја само терет своје славе на леђима. Ја сам ипак Арканова удовица и морам да се понашам у складу са тим. Провела сам 30 дана у самици без права на кантину, на посете, на свог адвоката. Било ми је толико грозно да то никоме не бих пожелела. Највише сам се плашила за своју децу и нон - стоп мислила на Вељка и Анастасију. Желела сам само да сам са њима. Али и затвор је за људе. Не бих волела да испадне како кукам над својом судбином, али морала сам да се суочим са њом. Преживела сам и ту тортуру и изашла подигнуте главе - поручила је певачица за домаће медије.

Једина жеља коју је Цеца имала после смрти супруга, али и свих тешких ситуација кроз које је прошла, јесте да своје наследнике као самохрана мајка изведе на прави пут.

Фото: Јутјуб принтскрин/Prostorni Aktivista

 

- Од малих ногу сам их одгајала тако да, пре свега, буду добри људи, да поштују традиционалне вредности, да негују пријатељства, препознају људе који их окружују. Говорила сам им да ће доживети разочарања, да ће бити људи који ће желети да се друже са њима због интереса... И после свега, на обоје сам изузетно поносна. Анастасија је израсла у дивну, прелепу и одговорну девојку која тачно зна шта жели у животу. Вељко је, с друге стране, завршио факултет, бави се спортом и у сваком смислу права је слика свог оца. Претендује на титулу "брилијантске папуче" и добро му иде. Такав је био и Жељко, пажљив, џентлмен, осећајан, добар према женском роду. Драго ми је што Вељко иде његовим путем, поготово зато што је одрастао окружен женама. Мој муж се на моју радост, понашао тако да се жена поред њега осети као принцеза, и његов син је то наследио, зато га жене и воле - завршила је певачица.

БОНУС ВИДЕО: