Породица фудбалера Немање Гудеља, отац Небојша, мајка Оливера, брат Драгиша и сестра Вања живе у Севиљи, учествовали су у оснивању наше парохију чије је седиште у Марбељи.

- Породица Гудељ је годинама ктитор цркве. Заједничким снагама покренули смо парохију Светог Нектарија у Бреди у Холандији. Након неколико година они су се преселили за Шпанију и заједно са другим угледним Србима покренули идеју за оснивање парохије у Андалузији. Породица су која је воли Господа и радо се одазивају црквеним догађајима. Пре неколико година Небојша и Оливера били су и кумови црквене славе у Бреди - открио је саговорник Курира и додао: 

- Познајем их скоро 20 година, још када су деца била мала. Небојша и Оливера су живели тихо, породично и увек се са људима из Цркве понашали као да су им фамилија. Док су живели у Холандији дечаци и Вања су нам долазили на богослужење, сви смо се радовали када дођу.Врло јасно је да се ради о једној поштеној и доброј породици, која је и своје наследнике васпитавала у духу православља, поштења, скромности и са изузетним акцентом на чувању српске традиције и културе у западној европи - рекао је за Курир отац Ердељ.

Тим поводом, огласио се и Небојша Гудељ који није крио понос због тога што учествује у оснивању парохије: 

- Десио се први сусрет Срба у Андалузији! Уједно, у име нашег народа покрајине Андалузије, изразили смо велику жељу да оснујемо парохију у Андалузији. Надамо се да ћемо остварити наше жеље и да ћемо парохијско искуство нашег оца Душана Ердеља, као и све лепе доласке које смо имали и видели у Холандији и Белгији, успети такође да пренесемо на подручје Андалузије - изјавио је кратко Небојша.

 

 

БОНУС ВИДЕО: