Јована Јоксимовић  једно је од најпознатијих лица наших малих екрана, а мало ко зна да је за то великим делом заслужна њена мајка.

Наиме, њени родитељи веома су успешни, а радни век обоје су провели на Машинском факултету.

Отац Јован радио је као професор, док је мајка била на позицији сараднице за научно-истраживачки рад и одувек им је било веома важно како се њихова ћерка сналази током школовања.

- Стално су ме убеђивали да, када учим са другарицама, имам мање времена да се дружим. Него, треба да учим сама и да онда лепо одем напоље да се играм са вршњацима. И били су негде у праву.

Фото: АТА имагес

 

 

Учила сам искључиво сама, чак су били против тога да узимам часове. Нисам имала приватне наставнике, само сам ишла на енглески и француски.

У основној сам била „вуковац“, а у средњој одличан ђак. Физика ми није ишла од руке – испричала је Јована једном приликом.

Мајка Јоване Јоксимовић одиграла је кључну улогу у њеној каријери 

- Мама је била очајна што не студирам како треба. Кад навикнете родитеље на то да сте одличан ђак, да немају никакве проблеме на ту тему, онда је све другачије.

Одједном решим да нећу да учим и да мени те студије иду на живце. Начин на који је Економски факултет функционисао те 2000. године много ме је нервирао – присетила се водитељка, а потом открила какву је улогу њена мајка имала у њеној каријери.

Фото: К1 принтскрин

 

 

- После исцрпних разговора моји родитељи схватили су да од економије нема ништа. Мама ми је јасно ставила до знања: „Слушај, или ћеш да студираш или да радиш“. Одговорила сам океј, радићу.

Једног дана ми је рекла: "Ти си на економији, а „БК“ телевизија има конкурс за нова лица и траже људе за маркетинг. Ти се пријавиш, даш свој ЦВ, кажеш да студираш економију.

Не кажеш неуспешно, већ врло успешно, и онда те они убаце тамо у маркетинг" - рекла је Јована која је приликом аплицирања схватила да то није конкурс за маркетиншке стручњаке, већ за нова лица.

Јована се пријавила, а судећи по томе какву каријеру је остварила, нема сумње да је захвална својој мајци.

(Глориа)

БОНУС ВИДЕО: