Човек који се представља као Веља Печењара, за кога се сматра да вара људе на бензинским станицама, наводно се покајао. Веља је прилазио људима и од возача који обично возе скупе аутомобиле тражио позајмицу за гориво у износу од три до пет хиљада динара. Како не би био сумњив, он је и сам прилазио у скупоценим аутомобилима као што су "ауди", "БМW", "порше", "фолксваген" и увек би био лепо обучен и јако пристојан.

Ову информацију је за медије потврдило неколико људи који су били преварени. Веља је појединима сам затражио податке како би вратио новац који је узимао преваром. Случај Веље Печењаре испливао је у јавности пре неколико година када су грађани делили апел о човеку који прилази скупим аутомобилима на бензинским пумпама и тражи им на зајам неколико хиљада динара за гориво.

Такође, на друштвеним мрежама покренула се полемика око све већег броја људи који су преварени, а желе да се удруже како би покренули колективну тужбу против њега.

Фото: Д. Дозет

 

Са друге стране, јављају се и они који кажу да је Веља почео да враћа новац који је узимао од лаковерних, он оних који су наседали на његову причу и који су желели да помогну човеку "у невољи", пише Информер.

Жртве Веље Печењаре најчешће су преварене на бензинским пумпама на ауто-путу код Сурчина, али и на осталим правцима, од Суботице до Ибарске магистрале. Овај преварант прилази људима, пита их за аутомобиле или за неке људе из краја одакле долазе.

Потом се прича наставља у правцу како је остао ту на пумпи без горива и како му треба неколико хиљада како би дошао до своје куће и како ће новац вратити одмах, само да стигне. Како би осигурао своју реч, давао би и број телефона.

Лаковерни људи не би ни посумњали да је у питању превара, јер је Вељко увек прилазио у скупоценим аутомобилима као што су "ауди", "БМW", "порше", "фолксваген". Увек би био лепо обучен и јако пристојан, што би људима уливало поверење.

Претпоставке су да има више десетина преварених од стране Веље Печењаре.

Веља Печењара је у једном интервјуу негирао ове оптужбе, рекавши за њих да су глупости.

- Никада за својих 50 година никога нисам преварио, тренутно се налазим у КБЦ Бежанијска коса јер имам проблема. Зар мислите да бих се брукао за пар хиљада динара, моја деца читају те текстове, ја сам отац двоје деце - изјавио је тада Веља Печењара.

Бонус видео:

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".