Како сазнаје Српскаинфо, са Бугарским је ухапшена и девојка С. Ћ. из Брода, али за сада она се не повезује са неким кривичним делима. Бугарског тражи полиција из Србије због веома тешких кривичних дела.

Извор открива, да се Бугарски доводио у везу са криминалном групом Вељка Беливука, познатијег као Веља Невоља.

Извор је појаснио да су инспектори Полицијске управе Бањалука дошли до сазнања да у изнајмљеном стану у Булевару војводе Степе Степановића станује држављанин Србије, а који користи лажни идентитет на име Димитрије Микарић.

Утврђено је да он око три месеца живи у Бањалуци и креће се под тим лажним именом.

- Полицајци су одмах изашли на терен и приметили су ту особу како са девојком седа у такси. Полицајци су убрзо зауставили такси возило, како би легитимисали путнике – каже саговорник.

Након што је полиција зауставила возило, Бугарски излази из таксија и креће да бежи. Полицајци су га убрзо стигли, али је он и даље покушавао да им се отме и побегне, међутим савладан је и ухапшен.

Током контроле полицајци су код њега пронашли личну карту на име Димитрије Микарића, али је накнадним проверама утврђено да је она фалсификована, те да се ради о Бугарском.

- Такође, утврђено је да је за њим расписана потерница од стране МУП Србије. Приликом хапшења код њега је пронађено и око 12 грама марихуане – појаснио је саговорник.

Извор каже да је бањалучка полиција ступила у контакт са колегама из Србије и добили информације да је повезан са Беливуковом групом.

- Доводе га у везу са отмицом коју је починио са још неколико особа. Та особа коју су отели наводно никада није пронађена – истакао је саговорник.

Портпарол ПУ Бањалука Данијела Мучибабић рекла је да је А. Б. ухапшен због постојања основа сумње да је починио кривична дела „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и „Фалсификовање исправе“.

- Након завршене криминалистичке обраде А.Б. ће бити предат Теренском центру за странце Бањалука, ради предузимања мјера и радњи из њихове надлежности – појаснила је Мучибабићева.

(Српскаинфо)

БОНУС ВИДЕО: