Јелена је свим срцем веровала у Новака да ће постати шампион. Од малих ногу га је охрабривала када је сањао да освоји пехар на Вимблдону- што је и урадио: 

- Рекла сам им да после Монике Селеш нисам уочила ниједног играча као што је њихов син и да мислим да ће он са 17 година бити међу првих пет у свету. Били су зачуђени мојим тврдњама, а сада кад размислим, мора да су мислили и да нисам нормална.

- Док је био мали заједно смо сањали како подиже пехар на Вимблдону, јер је то Мека тениса. И зато ми је највећа жеља да га видим са тим пехаром - рекла је она, што се остварило 2011. године, када је Новак Ђоковић освојио Вимблдон.

- Знала сам да ће бити шампион. Било ми је потпуно јасно. Био је озбиљан, савестан и надасве талентован. Радили смо крвнички, али смо се и играли. Његов идол био је Пит Сампрас, хтео је и Едбергов сервис и волеј, као и Агасијев агресивни форхенд. Мислим да његове имитације начина игре других тенисера, које данас публика толико воли, потичу из тог доба - присетила се једном приликом за "Време".

Фото: Принткрин/Јутјуб/Agape - Aleksandar Gajšek

 

Један од најемотивнијих тренутака за Јелену и Новака је био када је свој први пехар однео управо њој, а сада је расплакао Србију писмом које је посветип жени која му је била тренер:  

- Драга моја Јелена, бескрајно сам тужан јер се данас опраштам од тебе. У животу си ме припремала за многе ситуације, за победе, за тријумфе, за наше трофеје, али за наш растанак потпуно сам неспреман. Опраштам се од тебе бескрајно тужан што не могу да те испратим. Знам да би се љутила да одустанем и умањим шансу да испуним и ову последњу нашу жељу, да освојим Ролан Гарос", навео је Ђоковић.

- Хвала ти на стрпљењу, на огромној љубави. Хвала ти на свакодневној подршци, на саветима које памтим, на топлим речима које су увек носиле неку ванредну поруку. Знаш, да сам их све упамтио и да се твојих правила увек држим. Наш последњи разговор, пре две недеље није указивао да нешто није у реду. Тужан сам јер си се и тада трудила да ме ослободиш било каквих брига и уверавала ме да је све у реду, да си у болници јер је рутинска контрола, да не бринем него да побеђујем - написао је Ђоковић.

- Била си добри анђео. И кад си ме тренирала и касније - где год да сам био осећао сам твоју подршку. Искрену. Снажну. Безрезервну. Оставила си неизбрисив траг у нашем тенису. Дужни смо ти сви који смо данас са рекетом у руци. Обећавам ти да ћу се потрудити да твоје име пренесем на будуће генерације и да твој дух вечно буде присутан на "тениским теренима", поручио је Ђоковић тада.

(Хелло)

БОНУС ВИДЕО: