Светислав Пешић је са својим сјајним момцима обрадовао нацију освајањем сребра на Светском првенству у кошарци и тако вратио наш баскет на сам планетарни врх.

Искусни стручњак је тако поново доказао каква је тренерска величина и запушио многа уста која нису веровала ни у њега ни у његов тим.

 

Фото: Профимедиа

 

 

Српски кошаркаши ће поново бити на балкону испред Скупштине, а док одбројавамо до величанственог дочека, ево једне занимљивости.

Сви знају да је Пешићев надмак Кари, али многи не знају како га је добио.

Он је написао књигу "Моја игра, мој пут", у којем је описао зашто носи баш тај надимак! Наравно, све је почелу у његовом граду.

Фото: Танјуг/АП

 

 

- Испред наше породичне куће у Пироту, у Новосадској улици, било је место сталног окупљања друштва из краја. Ту смо као основци причали разне ствари, анегдоте, препричавали сцене из филмова које смо гледали у биоскопу. У вечерњим сатима, светло са бандере чинило је да све изгледа као права сцена. Театар у ком се за најмању грешку добијала ни мања ни већа казна него - надимак - писао Пешић и наставио:

Фото: Профимедиа

 

 

- У то време ко није имао надимак у Пироту, тај је био крајње сумњив. Ја сам свој заслужио на "сцени" у нашој улици, док сам препричавао један филм у ком је играо Хари Белафонте. Прекрстио сам га у Кари и тако сам постао Кари. Тако ме и данас зову пријатељи - открио је Пешић у књизи о каријери.

Подсетимо, Хари Белафонте је славно име америчке музичке и филмске сцене.

БОНУС ВИДЕО: