Глумци су с упознали на снимању филма " Хороскоп", а могло би се рећи да је то судбинска љубав која се родила из пријатељства: 

- На снимању филма "Хороскоп". Она је тад већ била популарна, а мени је то био, чини ми се, трећи или четврти филм. Тад сам први пут видио Милену Дравић уживо. Било нас је петорица момака који су играли велике улоге, а она је играла једину женску улогу у филму. На снимању смо се спријатељили. Било је то једно велико дружење, а касније се родила љубав.

Како је Гага рекао, када јој је пришао имао је утисак да је већ зна: 

- Кад сам јој пришао, имао сам утисак да ми је то стара школска другарица коју дуго нисам видео или нека девојка из краја коју познајем цео живот. Управо у томе је њена права величина. Освојила ме је својом непосредношћу и нормалношћу, упркос великој популарности коју је већ тад уживала. Могла је да се понаша како хоће и нико јој не би замерио, јер је већ тада била једна од наших највећих звезда. То је нешто чиме она плени и осваја.- изјавио је и осврнуо се на просидбу: 

- Више се ни не сећам како сам је запросио. Вероватно је то било нешто у две-три речи, пошто не волим много да причам.

Фото: Јутјуб принтскрин/Centar film

 

Глумац је тада причао и о њиховом венчању.

- Венчање је било симболично. Венчали смо се 1971. године, на снимању новогодишњег ТВ филма "Како су се волеле две будале", по тексту Душка Радовића, у режији покојног Аце Ђорђевића. У паузи између снимања, тражили смо додатних сат времена, отишли у Општину Врачар и склопили брак.

- Тешко је описати нашу заједницу, али мислим да је све у границама нормале. Као и у сваком браку, било је трзавица и свађа, као и лепих тренутака. Не знам да ли је олакшавајућа или отежавајућа околност што се обоје бавимо овим послом, па смо често били раздвојени. Она би снимала на једном, а ја на другом месту тако да смо имали прилике да се ужелимо једно другог. То што се бавимо истим послом понекад може да буде и минус, али ми смо успевали све то да пребродимо.

Они су заиста у брачној заједници били једно другом најбољи пријатељи, савали су савете једно другом: 

- Наравно. Морам признати да Милена више тражи савете, али не зато што ја мислим да мени нису потребни, већ зато што у кући не волим да причам много о послу. Милена је много ажурнија, већи је штребер од мене и често тражи моје мишљење о неком сценарију. Ја то не практикујем, већ само изјавим да почињем да снимам. То, наравно, не значи да у неким кључним моментима не тражим савет од ње и то не само у вези с послом, већ и у неким другим животним стварима.

Фото: Архив Борбе

 

 

- Милена је пословно добар партнер каквог би сваки колега пожелио. Приватно је добра колико и пословно, али зависи из ког угла се гледа. Понекад је као и све жене посесивна, али све је то у границама нормале.-рекао је он за Милену. 

- Кад је двоје људи успешно у послу, наравно да има оних завидних, па чак ни публици једно време није било свеједно, али све то треба унети у калкулацију кад се ради о браку јавних личности. Мој савет колегама који су у сличној ситуацији гласи: Будите паметнији од трачева и једноставно живите свој живот."

Глумац је открио због чега је њихов брак толико успешан: 

- Увек морају да постоје толеранција и разумевање, па онда све остало. За брак који траје дуже од 30 година, може да се нађе више разлога да се он прекине, него да опстане. Сматрам да је најлакше нешто пресећи и завршити, много је теже борити се. Понекад и мала свађа може да освежи дан. Понекад је потребно бити и љубоморан јер је и то један од показатеља љубави, само што ја нисам то показивао. Што се неких свађа тиче, Милена је увек била гласнија, али је и брже праштала."

Ипак, то што нису имали наследнике, није било нимало лако: 

- Бити родитељ је једно искуство и нешто што је потребно сваком живом бићу због настанка врсте. Сматрам да је то што немамо децу велики недостатак, не мана, али једноставно је тако. То нам даје шансу да сву децу гледамо као своју. Ми имамо нашу малу нећаку Иву. Она нам је надокнадила све оно што ми нисмо имали и око ње се окреће цео наш свет.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: