Докторка Гордана Јовин, родом из Новог Сада, пре две године, 2021. поделила је инспиративну причу на друштвеној мрежи Фацебоок која никога није могла да остави равнодушним. Њена објава сведочи о сусрету који је оставио дубок утисак на њу и подстакао је да подели ову причу с другима.

ФОТО: Фејсбук / Гордана Јовин

 

Прича се одвија током хладне јануарске вечери, када је докторка Гордана одлучила да прошета центром града. У једном тренутку, док је пролазила кроз подземни пролаз, приметила је човека који јој је деловао познато. Он јој је одмах привукао пажњу, али није схватала зашто јој је његов поглед деловао тако познато.

"Добро вече добри људи. Данас сам поново добила лекцију из живота. После напорног дана пожелела сам да прошетам центром. Хладно јануарско вече у потходнику приметим човек свира мелодику, учинио ми се његов поглед познатим. Размишљам. Хладно је седети на степеницама и сакупљати милостињу. Када сам се вратила приђем му погледам поново у очи и сретнем уплашен поглед али познатог човека, питам ,,Да ли се познајемо? "Да" каже он и спусти поглед. Била сам добра са његовом сестром. Завршио је стоматологију и почео специјализацију. Питам га како је, да ли има где да живи, да ли је сам?' Каже да живи у Карловцима није му лако али гура. Добио је дијагнозу, има здравствене тегобе не ради. Олазим помало тужна питајући се "Где се човек саплео о живот". Толико је испита положио, избегао из Славоније и онда остао сам и пукао. Одлучила сам покренућу хуманитарни фонд или организацију за колеге у невољи. Морамо наћи начина да када нам је добро одвојимо један динар за оне у невољи. Ако имате идеје како да се организијемо шаљите поруке и будите захвални драгом Богу на сваком дану на сваком, осмеху и подршци коју имате од других људи. Пуно је самих људи у невољи и бице их још више."

 

 

Како је докторка Гордана сазнала од свог колеге, он се нашао у тешким животним околностима које су га довеле до тог тренутка када је морао тражити помоћ на улици.

Овај сусрет с бившим колегом дубоко ју је потресао и подсетио је на то колико живот може бити непредвидив и тежак за многе људе. Њена објава на Фејсбуку није само прича о саосећању према човеку у невољи, већ и подстицај да се сетимо колико смо сви ми рањиви пред изазовима живота. Докторка Гордана Јовин нас подсећа да је важно пружити подршку и разумевање онима који се суочавају с тешкоћама, јер нико од нас не може предвидети куда ће их животни пут одвести.

Докторка Гордана Јовин нас подсећа да никада не заборавимо своју људскост и да увек будемо спремни да помогнемо онима који то највише требају.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".