Пре неколико месеци, ова храбра млада жена је отворила свој ТикТок профил, не слутећи колико ће њена популарност брзо порасти. Кроз све тешкоће које је доживела у свом животу, није могла ни да сања колико ће људи подржати њене напоре и бити заинтересовани за њен живот.

Један од највећих изазова које Барбер саи синдром доноси јесте повезан с њеним очима. Она је поделила своју борбу с јавношћу, истичући да јој тешко пада да гледа при јаком светлу и да је прошла кроз више од двадесет операција како би одржала свој вид. Ово стање, које је ретко и недовољно разумљено, представља значајан изазов за њу, али се не предаје и наставља да се бори свим силама.

Осим проблема са видом, Барбер саи синдром такође утиче на њено лице. Њене усне имају тенденцију да непрестано расту и наставиће да расту током целог њеног живота. Ова карактеристика чини је још јединственом, али такође доноси и додатне физичке изазове с којима се суочава.

 

 

Кроз све те тешкоће и препреке, она се суочила с непријатељским ставовима и предрасудама људи око себе. Многи су је називали "чудовиштем" због њеног стања. Њена борба за прихватање и разумевање од стране друштва је изузетно инспиративна, а њена храброст у суочавању с препрекама несумњиво је подстицај за све нас.

Осим тога, суочила се с тренуцима дискриминације када су људи избегавали да је додирују или су одлазили да перу руке након што су је дотакли. Ово је још један пример како се различитост често не доживљава с разумевањем и поштовањем, али она остаје непоколебљива у својој борби за промену ових предрасуда и заштити својих основних људских права.

Својом храброшћу и отвореношћу на ТикТоку, ова млада жена помаже у подизању свести о ретким стањима као што је Барбер саи синдром и инспирише друге да буду самопоуздани и прихвате своју јединственост без обзира на предрасуде друштва.

Кавана, сада одрасла жена, има богат емоционални пут који ју је довела до тренутне снаге и самопоуздања које данас поседује. Као мала девојчица, суочавала се с тешким тренуцима које није могла да поднесе. Но, с временом се променила, постала отпорнија и научила је да се носи са својим ретким стањем које је пратило од самог рођења.

 

 

- Када сам била мала, нисам могла поднети такве ситуације. Али сада, ствари су се промениле. Навикавам се на свој проблем који траје од рођења - истиче Кавана храбро. Њен карактер и снага су се развијали како је одрастала, а данас себе види као снажну жену која се не да да је такве ситуације обесхрабре.

ТикТок је постао важан део њеног живота и има снажан и позитиван утицај на њу. Она истиче да јој је најважнија подршка коју добија од својих пратилаца на тој платформи. Њихова подршка је за њу извор снаге и мотивације да настави да се бори против предрасуда и да промовише прихватање различитости.

Њена прича такође садржи дирљиву ноту. Након што је изгубила оца, њеном животу су се поново промениле околности. Тетка је преузела старатељство над њом, а Кавана је показала изузетну прилагодљивост и сналажљивост у новим околностима. Оно што је посебно изненадило све око ње јесте њена рапидна популарност на ТикТоку. Њена аутентичност и храброст су привукли пажњу људи широм света, и то је постало инспирација многима.

Кавана је, од самог рођења, била редовни посетилац лекара. Међутим, оно што је нарочито важно јесте да је њен доктор поносан на њу због начина на који је прихватила своје стање и суочава се с негодовањем људи кад је сретну. Њен пример јасно показује важност самоприхватања и борбе против предрасуда, и како се индивидуална снага и подршка могу носити с изазовима које живот поставља пред нас.

БОНУС ВИДЕО:

РАДОСТ У ЗООЛОШКОМ ВРТУ: Рођен окапи у заточеништву

(Стил Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".