Још као тинејџер Александар Кнежевић Кнеле ушао је у криминал и постао "жестоки момак". После неколико година "пуцања по граду" убијен је када је имао само 21 годину. Управо зато многи су чули за њега, али га никада нису чули.

Причале су се приче о револверашким обрачунима по Београду, али многи никада нису видели Кнелета, а камоли чули његов глас. Од њега је почео и стил облачења са упасаном тренерком, пиштољем и повученим чарапама тако да се виде патике.

Његов најбољи друг из детињства био је Радован Лагунџин Жабац, који је још у основној школи био познат као инцидентан тип, а када је мало одрастао почели су да га пореде са озлоглашеним Ранком Рубежићем.

У обрачунима је користио и хладно и ватрено оружје: нож, сатару, пиштољ, кратеж, бомбе...

Он и Кнеле су били различитих карактера. Кнеле је био ватрени Делија, Жабац Гробар. Кнелету је идол био Гишка, Жапцу Ранко. Кнеле је волео фер туче, Жабац пиштоље. Кнеле је био дружељубив, омиљен и популаран, Радован није имао поверења у друге, дружио се само са Кнелетом.

Упркос разликама, били су најбољи другови и чак тетовирали имена један другога на раменима.

- Дубоко смо потресени чињеницом да те више нема, да те неће ни бити. Некако расли смо заједно. Схватили смо колико је цео живот суров. Прве утакмице, прве туче, прве љубави, прва разорачања и прве боли прошли смо заједно. Знао сам да ништа не може да нас растави, али ово је више од онога што ми можемо и против чега нико никада није могао - рекао је Кнеле на сахрани Жапца.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: