Девојчица је била алергична на сусам и умрла је кад је појела багет купљен на аеродрому, пренео је ББЦ.

Иако јој је њен отац одмах дао две инјекције, девојчица је умрла у року од неколико сати у болници у Ници, пре седам година.

Наташа је на Хитроу појела артичоку, маслину и багет купљен у радњи познатог британског ланца "Прет а Мангер". Кобни сусам био је у пециву, а не на кори, па се тако није видео.

"Прет а Мангер" је потврдио да њихови производи нису појединачно означени информацијама о састојцима и алергенима. Уместо тога, те се информације налазе на полицама њихових продавница, а могу се добити и од особља.

Њен отац Надим Еднан-Лаперус, милионер и оснивач фабрике играчака, рекао је тада да остатак породице покушава да носи са животом без њихове вољене девојчице.

- Све што кажемо и учинимо је подсетник да она није с нама - њена празна соба, школска униформа која виси у ормару, њена торба спакована за празнике у Ници никада није распакована, не можемо да смогнемо снаге за то.

После њене смрти, родитељи су покренули клиничко испитивање које требало да утврди подложност на алергије на неки од састојака хране, и могућност да се изгради толеранција на алергију.

БОНУС ВИДЕО: