Несрећа се догодила око поноћи, полиција је покушала да заустави кријумчарење људи и приведе возача, који је са комбијем пуним људи кренуо да бежи. Страдао је на лицу места, а ствари, као и трагови крви, су остали разбацани након превртања комбија.

Код пружног прелаза у Књажевачкој, у кривини коју није успео да савлада, возач комбија М.С. је ударио у банкину и канал, а потом и прелетео пругу и са собом понео држач браника. Комби је завршио на крову, а на лицу места је погинуо један Авганистанац, док је други убрзо издахнуо. Остали су хоспитализовани у Пироту.

Возач није путовао сам, већ је имао сувозача који је такође из престонице, са којим је заједно кријумчарио људе.

Према речима начелника ортопедије и заменика директора за научна питања у пиротској болници др Небојше Јовановића, у првом налету је примљено 20 пацијената са повредама. Преминули су послати у капелу, односно према протоколу је констатована смрт.

''Примило смо тачно 19 младих пацијената међу којима је било највише деце. Тренутно су двојица на ортопедији са повредама удова и других делова тела, један је на хирургији и један на иннензивној нези. Остали се опорављају на одговарјући одељњењима. Двојицу смо послали у Ниш'', рекао је др Јовановић.

Детаљи несреће код Пирота - Преврнут комби којим је кријумчарио мигранте

(Новости онлајн)