Како је саопштио МУП, он се сумњичи да је у просторијама Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља у Краљеву, где је дошао ради указивања лекарске помоћи, вређао, претио и физички насртао на медицинско особље, као и да је бацао намештај и поломио стакло на пријемном шалтеру.

У.М. се сумњичи и да је напао полицијске службенике који су по пријави дошли у Дом здравља.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведен Основном јавном тужилаштву у Краљеву.

Почупао инфузију због једног питања

Главна сестра Ана Ратковић прича да је све почело око 22 сата када је пацијент у видно алкохолисаном стању у пратњи две особе доведен да му се санира повреда на задњем делу леве бутине.

- Када га је докторка питала како се повредио, то је њега толико разљутило да је у моменту почупао је инфузију, порушио параване, сав медицински материјал је рушио пред собом и кренуо на шалтер где је руком покушао да дохвати дежурног. У страху су се сви повукли и закључали у диспечерски центар - каже Ратковић за "Информер" и напомиње да су снимци из Хитне помоћи предати полицији и да је страшно како је све изгледало.

- Он је песницом ударао у то дебело стакло и притом посекао руку и док је крв липтала на све стране јурнуо је на врата пријемнице... Један возач је изашао да га смири, међутим он је почео да га дави - наставља сестра.

Полиција дошла кад је стиснут паник тастер
Тек кад је стиснут паник тастер, који у установама постоји баш због оваквих ситуација, дошла је, каже, полиција а неколико полицајаца је једва успело да га савлада.

- С обзиром на то да је био повређен одвезли су га на хирургију, а потом и на психијатрију где су га обуздале две медицинске екипе - рекла је Ратковић.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: