Много се селила, живела је у циркусу и разним зоолошким вртовима док се са својих 17 година није дошла код нас, након што је у Холандији убила чувара. У Бео Зоо врту дочекала је и дубоку старост, а једини старији становник од ње је алигатор Муја.

Биолози Бео Зоо врта сећаће се слонице Твиги као мудре, паметне и лукаве животиње, којој је требало "долијати".

- Једном приликом смо јој донели огромну бундеву, скупила се ту тада екипа и људи. Твиги је само провирила и сачекала мудро да се сви разиђу. И кад су сви одустали од чекања, онда се онако дамски ишетала напоље. У сласт је изломила ону бундеву. Само нас неколицина која је ту била је могла да ужива у томе - испричао је Кристијан Овари, биолог у Зоо врту.

Тврдоглава и госпођа у годинама, како је описују, имала је посебно држање врло вероватно због тешког живота.

- Рано је остала сироче. Много се селила, била је у циркусу, разним зоолошким вртовима док није дошла код нас. И некако је то била та црта која је једна јака, самостална права госпођа. Твиги је, као и већина слонова, увек размишљала преко стомака. Оно што мени је увек загонетка била и банане, и краставци, и лубенице, све је то било на менију, али двопек је за њу био нешто посебно - испричао је Овари.

Шта ће бити са Твиги?

Према речима Оварија, Твигица, како су јој тепали, неће престати да постоји, већ ће се њени остаци наћи у "Природњачком музеју".

Према писању "Вечерњих новости", Твиги ће прво бити пребачена на Ветеринарски факултет, како би се извршила медицинска испитивања, након чега ће се наћи у "Природњачком музеју" у Београду.

- Слонови обично живе до 50 године, све преко је гратис. Сва нега коју је имала, кувани кромпир, пиринач, гомила намирница, све је то помогло да толико дуго буде са нама. Има још толико неиспричаних прича које она може да понуди младим ветеринарима - каже Овари за "Прва" ТВ.

БОНУС ВИДЕО: