Марина Туцаковић је створила једна од најлепших песама у нашем музичком свету, а свој печат оставила је у сваком жанру. Њен утицај и допринос музици су незаборавни, и остаје трајни извор инспирације за све генерације. Уз помоћ својих стихова направила је многе звезде попут Светлане Ражнатовић, Јелене Карлеуше, Ане Николић, Наташе Беквалац и многих других.

Фото: Н. Фифић

 

Сви певачи истичу како је њен одлазан ненадокнадив губитак за музику, те да се њено одсуство и те како примети. Њене песме често су дотицале широк спектар тема, укључујући љубав, емоције, друштвене и личне теме, чинећи их лако препознатљивим и од стране извођача и публике.

Али, како је настала песма без које ниједно славље не пролази?

Марина и Фута из бурне љубави стварали најлепше песме, али њихов рад је био пун непредвидивих ситуација.

“Неретко се чекало да се снимање албума настави када се двојац помири”, открио је недавно Аца Лукас у отвореном писму које је упутио некадашњем сараднику Александру Радуловићу са којим последњих месеци води својеврсан медијски рат.

Фото: Архива Новости

 

Причу о свађама и помирењима својевремено је потврдила и Ана Бекута. Фолк звезда недавно је испричала како је настала песма “Златиборске зоре”, коју је објавила 1996. године. Текст је написала покојна Марина инспирисана, ни мање ни више, инспирисана својом љубавном причом.

Марина и Фута су те године били у свађи и помирили су се на Златибору. Тако су настали стихови „опраштам ти златиборске зоре, месечину изнад мора Црне Горе, опраштам ти реке и равнице, неке крупне ствари, ал' нећу ситнице“ ‒ открила је Ана.

Стил

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".