Драган Тодоровић је уз сагласност и подршку породице направио котао помоћу којег породичну кућу греје на биомасу. У кући има радијаторе као и већина нас.

На овакав начин Тодоровићи кућни буџет месечно оптерећују са 20 евра, а њихов дом је увек топао. Драган каже да су му се ту по селу у почетку смејали и подсмевали, али његов изум се показао као права ствар.

Како су онда Тодоровићи из села Љубинић код Обреновца за четири године уштедели 7.000 евра на грејању?

Ево како! Глава куће Драган смислио је и спровео у дело оно што може да буде добар путоказ и за друге домаћине који имају кућу и двориште, објавио је обреновачки РТВ Маг пре две године.

Тодоровићи се греју на биомасу и једино, каже Драган, што треба да урадиш јесте да у котао на пар сати убациш балу. Каже и да је код Војвођана видео да на њивама нема више житних остатака и да се људи масовно пребацују на биомасу.

- Дошло је мојих 5 минута... Уз ову цену огрева то се сад показало као економски најисплативије... Шта сад кажу? Ћуте и гутају... - каже Драган и додаје да је само петоро људи из Србије дошло код њега да прецрта котао и види како је он то урадио.

Додаје и да глатко може да греје 400-500 квадрата и да му је на минус 10 у кући константно 25 степени.

Са децом је котао направио за мање од недељу дана а математика је проста убациш балу, упалиш упаљачем и то је то - једна бала 2 сата, две бале 4 и тако редом...

(РТВ Маг)

БОНУС ВИДЕО: