Њена каријера је кренула 2002. године у "Зони Замфировој", а црногорску лепотицу гледамо и у серији "Радио Милева" у улози професорке Наталије. Рођена је 1980. године у Подгорици.

Међутим, њену каријеру је обележио филм "Поглед са Ајфеловог торња", у ком је играла са Банетом Трифуновићем и Дарком Рундеком, између осталих, а тада су наслови у новинама били у контексту како је Марија очарала музичара.

 

 

Ван пословног, о приватном животу глумице се не зна много, али је такође била мета јер је означена као кривац за развод Бранислава Лечића и његове тадашње жене Нине Радуловић.

Наиме, како је Сторy тада писао, Бранислав и Марија Вицковић били су виђени заједно у Ослу, док су проводили време радећи на једном тадашњем пројекту, а њихове заједничке фотографије преплавиле су друштвене мреже. Многи су тада коментарисали да су колеге отпочеле авантуру, ипак до дана данашњег то није доказано нити постоје чврсти докази, осим спекулација.

Фото: В. Данилов

 

 

- Сви данас имамо друштвене мреже на којима објављујемо разне фотографије које покрећу разне приче. То је просто нешто што мора да вас прати - били ви у нечему или не. Било какво негирање на ову тему само је трошење моје енергије коју усмеравам на друге ствари - рекла је глумица у једној емисији, оставши недоречена.

Све је остало у домену прича и на томе се завршило.

Иначе, она је дипломирала је на Факултету драмских уметности у Београду у класи професора Предрага Бајчетића. Током треће године студија постала је члан Народног позоришта у Београду. Године 2008. године уписала је постдипломске студије Ацтор студио Лее Страсберг, у Њујорку.

Глумила је у бројним позоришним представама, као и филмовима "Кројачева тајна", "Мириш кише на Балкану" и "Неко ме, ипак, чека".

- Идем у теретану, радим кундалини-јогу, прија ми да се прошетам шумом, па и да медитирам у природи. Кад год могу, виђам се са пријатељима. Волим да се успавам уз књигу, а ту је и моја куца Луциета, Лу. Име је добила по лику из представе коју сам најдуже играла "Рибарске свађе", рекла је својевремено за Хелло магазин шта ради у слободно време.

 

 

Својевремено је за црногорски магазин "Монитор" испричала и о својим постдипломским студијама глуме на Ли Стразберг академији, као и о улози коју је добила у Америци.

- У једном тренутку у Београду нисам имала понуда. Није то била некаква велика пауза, више је било нестрпљење. Желела сам да одем негде, да видим и осетим нешто друго. Мало сам се тада и заситила људи, а и посла. Хтела сам да видим како је у Њујорку. Чак сам помишљала – ако ми се допадне, остаћу тамо. Али није било тако… Нисам лик који је за ту производњу. Волим да радим на оном изнутра, а Америка то није. Наравно школа Ли Стразберг ми је јако пријала. Бирала сам часове које сам хтела, професоре… Упознала сам много људи. Било је одлично искуство, али сам хтела да се вратим - и наставила о улози коју је добила.

- Била сам на два кастинга и добила сам понуду за један филм Б продукције. Требало је да глумим неку стриптизету. Мени то није било интересантно, а снимање је требало да почне за пола године. Да сам желела да останем да живим тамо, можда бих и прихватила понуду, јер да постанете члан Удружења треба да снимите петнаестак филмова. Ја једноставно нисам имала ту намеру, па нисам ни прихватила улогу. Америка је јако тешка, а наши глумци тамо увек остану ускраћени за добре улоге. Преиспитала сам се да ли бих могла да вегитирам као глумац, а и не бих могла да се одрекнем позоришта и улога које мене испуњавају - причала је Марија тада.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".