Тинејџер Лука С. (18) рањен је ноћас у Јагодинској улици у београдском насељу Раковица. На њега су пуцала два маскирана нападача за којима полиција и даље трага.

Младић је на поменутој адреси рањен 40 минута иза поноћи, а и даље су на месту злочина видљиви трагови крви.

- Ми смо око пола 1 ујутру чули пуцњаву, чуло се неколико хитаца. Али овде стално нешто пуца, нисмо знали шта је, чули смо после тога звук сирене Хитне помоћи кад су нам рекли да је неко упуцан - причају мештани Раковице.

Како се сазнаје, он живи у Опленачкој улици која излази на Јагодинску, а упуцан је када се паркирао.

Комшије из Опленачке остале су у неверици када су чули шта се догодило.

- Знамо малог Луку, он је дете, није ваљда он упуцан - причају комшије упуцаног младића у шоку.

Како се сазнаје, Лука живи са породицом у кући испред које је синоћ нападнут. Комшије истичу да не могу ни да претпоставе разлог због чега би младић био упуцан.

- То је дете, знамо га само из виђења, он је клинац, у шоку смо. Нисмо чули ништа, осим полиције и Хитне помоћи после, али нисмо до јутрос знали шта се десило - причају комшије.

Камере забележиле напад?

Како се види на лицу места, околне куће имају надзорне камере, те се претпоставља да је напад на Луку забележен. На лицу места више нема полиције, а видљиви су трагови крви.

Подсетимо, Лука С. је након рањавања превезен у Ургентни центар.

- Био је свестан и комуникативан. Има две ране, једна на грудима и једна на нози. Од упуцавања у груди има повреде плућног крила, плућне марамице и два ребра и прострелну рану потколенице.

Не зна ко је и зашто пуцао на њега

Ноћас је била проглашена акција "Вихор". На лицу места је био јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду, који је руководио увиђајем.

Наставља се рад на идентификацији особе која је пуцала из пиштоља и тешко ранила Луку С. Тинејџер је иначе ученик и каже да не зна ко је и зашто пуцао на њега.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: