Послодавац је ухапшен због сумње да је раднику разбио нос и претио да ће га убити, а претученом мушкарцу су у помоћ прискочили ватрогасци, чланови ДВД Лопуд.

Полиција је привела осумњиченог, а потом и претражила његову кућу и угоститељски објект где је пронађена мања количина дроге. Мештани јављају да су у страху, како због овог догађаја, тако и због других кршења закона и прописа од стране исте особе. Како кажу, овакав догађај не памти се на њиховом мирном острву.

Догађај је потврђен и од стране Полицијске управе дубровачко-неретванске.

- У понеђељак, у поподневним сатима, дошло је до вербалног и физичког сукоба између 38-годишњег хрватског држављанина и 39-годишњег држављанина Србије. Повод сукобу су несугласице око посла. Обојица су били под утицајем алкохола, а послодавац је раднику нанео тежу телесну повреду због чега је доведен притворском надзорнику због сумње да је починио казнено дело насилничког понашања и претње - казали су из полиције:

С друге стране, држављанин Србије је прекршајно санкциониран према Закону о странцима, јер није имао регулисане дозволе за боравак и рад, али и због кршења јавног реда и мира.

Насилни послодавац је оптужен и по Закону о сузбијању злоупотребе дрога, а пронађена дрога је одузета. Починитељ је иначе одраније познат полицији те му је одређен истражни затвор у трајању од месец дана.

(Дубровачки дневник)

БОНУС ВИДЕО: