- Од стране Вишег јавног тужилаштва обустављена је истрага против једног лица због кривичног дела силовање – потврдила је главни јавни тужилац у Нишу Борица Митић.

Тиме су потврђени наводи Министарства унутрашњих послова које је 5. јануара ове године, после неколико дана спекулисања у јавности а потом и полицијског прикупљања обавештења и спроведених предситражних радњи, да се ради о лажној пријави силовања.

- Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, одмах по пријави да је, како се сумња, у касним вечерњим сатима 30. децембра 2022.године, извршено кривично дело силовање над двадесетосмогодишњом женском особом, предузели су све мере и радње из своје надлежности, ради утврђивања свих околности и чињеница пријављеног догађаја. Полицијски службеници су обавили разговор са двадесетосмогодишњом женом, извршили увиђај у угоститељском објекту, који је навела као место догађаја, као и у њеном стану где је затечена и са оба места изузети су предмети који су послати на вештачење - саопштено је из МУП-а 5.јануара ове године.

Већ сутрадан, 6. јануара ове године МУП се поново огласио наводима да је у питању – лажна пријава силовања.

Фото: Профимедиа

 

- Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, након детаљних провера у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом, утврдили су да је двадесетдеветогодишња девојка из Лесковца лажно пријавила да је силована 30. децембра прошле године. Она је у разговру пре полиграфског испитивања признала полицији да је лажно оптужила двадесетдеветогодишњег мушкарца за силовање, као и места где је наводно силована - саопштио је тада МУП.

Но, упркос овим наводима МУП-а ВЈТ у Нишу је наставило са истрагом, како би се провериле све околности случаја. По окончању додатних провера, тужилаштво је обуставило истрагу јер нема доказа да је кривично дело учињено.

Према незваничним информацијама које су од почетка пратиле случај, девојка је износила различите верзије овог догађаја, што је у старту било сумњиво. Једном лекару код којег је била на прегледу наводно је причала једну верзију, другом лекару другу, полицији трећу… Исказе је мењале и у погледу броја наводних извршилаца и у погледу места на којима је кривично дело учињено. Од прве верзије да су је наводно у кафићу силовала четворица младића, дошло се да је то наводно било у њеном стану и да је то учинио двадесетдеветогдишњак кога познаје од раније јер су се забављали у средњој школи и са којим је у суштини желела да обнови љубавну везу. Она је њему прво слала СМС да је силована, како би добила његову пажњу, а када је видела да он за то не хаје, пријавила је њега као извршиоца.

За лажно пријављивање кривичног дела законом је предвиђена казна од три месеца до три године али за сада није познато да ли ће против Лесковчанке бити поднета кривична пријава.

БОНУС ВИДЕО:

КОМШИЈЕ У ШОКУ ПОСЛЕ УБИСТВА У МЛАДЕНОВЦУ: Душан био изванредан човек и сјајан мајстор

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".