На сајту Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ) управо је истакнута нова најава.

„У наредна два сата на северозападу, западу, југозападу и југоистоку локална појава краткотрајне кише или плјуска са грмлјавином“, објавио је РХМЗ у 13.35.

Како је раније најављено, после подне се очекује постепени престанак падавина, а увече и смањење облачности.

И у Београду данас променљиво облачно и свежије, у појединим деловима града са краткотрајном кишом или пљуском са грмљавином, после подне углавном суво уз постепено разведравање.

У Србији сутра након краткотрајне јутарње магле у појединим пределима, на северу и истоку претежно сунчано, у осталим крајевима променљиво облачно са дужим сунчаним интервалима, а краткотрајна киша се очекује само у југозападним и јужним крајевима. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура биће од 12 до 18, највиша од 26 до 30 степени.

У Београду ујутро краткотрајна магла, а током дана претежно сунчано. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од 14 до 16, највиша око 27 степени.

За викенд претежно сунчано. У недељу после подне и увече на северу, а током ноћи ка понедељку и у понедељак и у осталим крајевима пролазно умерено наоблачење са кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

У уторак променљиво облачно и у већини крајева суво са дужим сунчаним интервалима, само у брдско- планинским пределима понегде са краткотрајном кишом или пљуском. Од среде до петка претежно сунчано и постепено топлије.

(Нова)

БОНУС ВИДЕО: