- Због догађаја од 17. августа изнова смо преиспитали постојеће безбедносне процедуре и рад запослених због чега је наложен хитан инспекцијски надзор. Будући да су два осуђеника напустила део завода у близини радних погона који нису обезбеђени после завршетка обука и повратка осуђеника у матичне павиљоне, истог дана смо подигли ниво безбедности и у овом делу завода - наводи се у саопштењу Управе за извршење кривичних санкција.

Такође, наводи се и да безбедност других осуђеника и запослених није била доведена у питање ниједног тренутка због овог догађаја.

- Утврђена је и сумња на пропусте у раду четири припадника Службе за обезбеђење због чега су одмах суспендована са посла. Све околности су крајње озбиљно преиспитане, као и сваки аспект наших дужности и обавеза. Због професионалног и хуманог приступа раду Србија, према извештајима Савета Европе годинама уназад, спада у ред земаља са најбезбеднијим затворима. Ова чињеница добија још више на значају имајући у виду да око 20.000 до 22.000 људи годишње прође кроз наше затворе. Брига о животима других људи носи највећу могућу одговорност и жао нам је што је наш посао у јавности мало видљив осим кад је обавештена о ванредним догађајима ове врсте - пише у саопштењу УИКС-а.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: