Прича почиње 1876. године, у Паризу, када се, у том тренутку 25-годишња Бланш Монијер, заљубила у старијег, сиромашног адвоката, који се није нимало свиђао њеној мајци, припадници аристократије.

Монијер је била одлучна да се уда за љубав свог живота. Затим је одједном, дословно преко ноћи, нестала с лица земље. Мајка и брат су је оплакали и наставили са свакодневним животом, иако су потајно крили страшну тајну.

Године 1901., 25 година после тајновитог нестанка младе девојке, државни адвокат је добио мистериозно писмо у ком је неко навео да пише у име уседелице која је, изгладнела и заробљена, на тавану куће госпође Монијер већ четвртину века, где живи у властитом смећу.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Шокирани писмом, полицајци су одмах кренули да истражују. Полиција је провалила у кућу и на таван, на ком их је запљуснуо страшан смрад. Још већи шок је уследио кад су открили језиво мршаву жену која се стиснула на кревету и сакривала од светла које није видела 25 година. Бланш, која је у том тренутку тежила свега 25 килограма, била је затвореница властите мајке.

Један сведок је описао сцену на коју су наишли: "Јадна жена је лежала потпуно гола на офуцаном жичаном душеку. Око ње су били остаци измета и урина, те комади меса, воћа, поврћа, рибе и бајатог хлеба. Бубе су се кретале по њеном кревету. Ваздух није могао да се дише, а смрад је био толико јак да нисмо могли да останемо у просторији довољно дуго да завршимо истрагу."

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Мајка јадне Бланш је одмах је ухапшена и умрла је у затвору 15 дана касније, након што је признала свој злочин.

Када је њена ћерка одбила да оконча везу са старијим адвокатом, она је одлучила да је затвори у малену просторију док се не предомисли. Бланш се никад није предомислила, а мајка је наставила да је држи затвореном и након смрти љубавника, 1885. године.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Бланшин брат је осуђен на 15 месеци затвора због помагања мајци у злочину, али убрзо је пуштен јер је тврдио да је његова сестра могла да изађе у било ком тренутку, али то није желела да учини. Бланш је умрла 1913. године у санаторијуму.

БОНУС ВИДЕО: