Након што је изјава Вука Костића у интервјуу за руски медиј "Спутњик" о односу Срба и Хрвата, постала вирална, на друштвеним мрежама појавио се наставак поменутог интервјуа.

Глумац у наставку интервјуа изјавио је да сматра да су Срби и Бошњаци исти народ, те да му није јасно зашто Србин не може да буде муслиман по вероисповести.

- Код нас је то прешло све границе. Сматрам и те Бошњаке, за наш народ. Раније смо сви говорили исти језик, а сад имаш црногорски, бошњачки. Ја то не признајем зато што можеш да говориш Српско-хрватски или Хрватско-српски. Исто Хрвати велико племе, али бошњачки не постоји. Моја генерација ништа није крива за те ратове и поделе. Лакше би нам било да смо уједињени. Нисам ни неки Југословен претерани, али мораш бити добар са комшијама. Ужасно поштујем људе од вере. Имам велико поштовање чак у ММА највише волим те руске борце то јест Дагистанце, Чечене. Уствари они нису ни Словени, они су Авари људи, али имају ту своју веру и ја веома поштујем и мислим да би нам боље било да смо заједно. Како у целом свету може да буде Француз муслиман, Енглез муслиман, а Србин муслиман не може - истакао је он.

Фото: АТА имагес

 

 

Подсетимо, глумац Вук Костић дао је интервју за руски медиј "Спутњик" у којем је причао о односу Срба и Хрвата, а његова изјава је шокирала многе.

Да се Вук пита, он би ставио "Берлински зид" између територије Србије и Хрватске како се, како каже, "никада више не бисмо срели".

- Ја бих ставио Берлински зид између нас да не можемо више никада да се сретнемо, мислим да не би долазило до тих страшних несрећа. Ни на пијаци, не може, пошто кромпир? Јеси Србин? Не може. Једном када се у нашим народима десе велике несреће и злочини, типа Јасеновац, од тог момента више не разговарамо - рекао је Вук Костић и наставио:

- Ми смо највише криви који смо као увек били, хајде да сви Словени живе заједно. Ми увек хоћемо да се играмо, Хрвати кажу склони се, а ми као да се дружимо. Не можете кад стално буше лопту. Мене то јако погађа, ја се саосећам са жртвама, то је најпрљавији рат у задњих не знам колико векова, то је био општи хаос.

- Фигуративно речено Берлински зид - немамо ми паре за то, али уштеда би била више милиона људи дугорочно гледано - додао је Вук.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".